Dekzeil-Bootzeil - nooit meer uw boot hozen!

Het is een bekend probleem. Het regent al een week, de boot ligt in de vaart en men vergeet de boot te hozen. Of men heeft simpelweg geen tijd om te hozen. Een simpel dekzeil kopen bij een bouwmarkt scheelt wel, maar is niet zo gebruiksvriendelijk. Een zeil op maat laten maken bij een zeilmakerij is behoorlijk prijzig. De ideale oplossing: dekzeil/bootzeil op maat voor een betaalbare prijs!

Dekzeil/bootzeil bevestigen

Er zijn verschillende bootzeil aanbieders op de markt die allemaal verschillende bootzeilen aanbieden. Uiteraard hoort bij elk type boot een ander type dekzeil zodat het bootzeil mooi strak aangespannen kan worden en er geen plassen ontstaan. Een nieuw dekzeil duurt altijd wat langer om te bevestigen, wanneer deze eenmaal bevestigd is gaat de tweede keer een stuk sneller. Komt u er zelf niet uit? Dan is er altijd de mogelijkheid om een installateur langs te laten komen.

Om een en ander te verduidelijken heeft Michiel Stokman, eigenaar van Bootzeil.nl een instructiefilmpje gemaakt.

Welke dekzeilen/bootzeilen bestaan er?

Onderstaand zal ik een grote collectie verkrijgbare dekzeilen beschrijven zodat u als bootliefhebber weet welk dekzeil het best past bij uw boot.

Dekzeil Amstel UVX

Voor sloepen en tenders is bootzeil Amstel UVX het meest verkochte dekzeil in Nederland. De Amstel UVX is ook verkrijgbaar voor schuiten, vletten en punters. Bootzeil Amstel UVX is een maatdekzeil met een ingebouwd frame en winter- en waterbestendig.

Daarnaast is bootzeil UVX ook verkrijgbaar voor kajuitsloepen en RIBS. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een ingebouwd frame met Bootflex.

De Amstel UVX is verkrijgbaar vanaf € 209,-.

Dekzeil Cuddycabin Bowrider

Het dekzeil voor de Cuddycabin Bowrider is nieuw in 2011. Dit bootzeil maakt gebruik van een UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 285,-.

Dekzeil Sportcabin UVXTeflon

Ook een nieuw model in 2011 is het dekzeil voor de Sportcabin. Dit bootzeil maakt gebruik van een Teflon UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 200,-.

Dekzeil Pampus

Voor motorjachten is bootzeil Pampus een zeer populair dekzeil. Bestaande uit zo’n 50 basismodellen op maat en bovendien geheel verstelbaar. Model 2011 maakt gebruik van een Teflon UVX doek en is verkrijgbaar vanaf € 769,- en model 2010 maakt gebruik van een 200 gr waterafstotend doek en is verkrijgbaar vanaf € 289,-.

Dekzeil Valk

Ook voor de bekende Valk zeilboot is een dekzeil verkrijgbaar. Een mooi licht (250 gr), ademend doek in de kleur zwart zorgt voor perfecte waterdichtheid. Verkrijgbaar vanaf € 389,-.

Dekzeil Medemblik

Dan is er nog het revolutionaire dekzeil Medemblik, een pronkstuk. Dit dekzeil is speciaal ontworpen voor zeilboten met een staande mast. Verkrijgbaar vanaf € 699,-.

Dekzeil Zonnekuip

Voor zeilboten is ook een Zonnekuip dekzeil met UVX-Teflon doek verkrijgbaar. Sterk, degelijk en toch licht van gewicht. Daarnaast is deze windvast en snel op te zetten. Kan met 'stag-lock' door de kraanlijn lopen zodat het zonnezeil tot achter doorgetrokken kan worden. Hangt op de giek en kan met, of zonder de composiet latten gebruikt worden. Verkrijgbaar vanaf € 159,-.

Dekzeil voor liggende mast

Handig Medemblik dekzeil voor liggende mast, zeilboot op de kant, uit het water (banden onder romp door). Verkrijgbaar vanaf € 279,-.

Boothuis

Sinds kort is er zelfs een heus boothuis verkrijgbaar waardoor er nooit meer op- en afgetuigd hoeft te worden. Verkrijgbaar vanaf € 749,-. Bootzeil is met haar nieuwe boothuis genomineerd voor de Zwitserse Ebikon innovatie award.

Bootzeil korting

Speciaal voor de lezers van dit artikel geeft Bootzeil.nl een korting van 10 euro op uw eerste bestelling. Vul hiervoor de kortingscode VK2011 in tijdens het bestellen op webwinkel Bootzeil.nl.