Disney Cruise Line

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line is een Amerikaanse cruise line bedrijf en is eigendom van de Walt Disney Company. Het bedrijf werd opgetsart in 1995 en wou gezinsvakanties aanbieden op een cruiseschip met een Disney jasje. In 1998 vertrok het eerste Disney schip aan zin reis. Momenteel zijn er 2 Disney cruises actief en in 2011 komen er 2 bij. De schepen zijn werkelijk uniek en een must voor elke Disney liefhebber.

De vloot

De eerste 2 schepen die Disney te water liet gaan zijn de Disney Wonder en de Disney Magic. Beide schepen beschikken over 900 kajuiten. Ze zijn verschillend wat betreft inrichting, entertainement en restaurants. De schepen beschikken over speciale ruimtes voor kinderen, maar ook volwassenen en pubers is aandacht geschonken zodat ook zij van een Disney cruise kunnen genieten. Zo zijn er voor volwassenen speciale bars, cinema's en spa behandelingen. De kinderen kunnen rekenen op speciale Disney shows, ze kunnen hun favoriete tekenfilfiguren ontmoeten of spelen in de talrijke speelzones of zwelmbaden. Momenteel cruisen de schepen langs de Bahama's en de Caraïben.

Ook de kajuiten werden in een Disney kleedje gestoken. Er zijn kamers in elke prijsklasse. Voor de goedkoopste binnenkajuiten vond Disney een mooie oplossing. Aan de muur hangt een tv scherm in de vorm van een patrijspoort met live beelden van de oceaan. uiteraard komen er ook soms Disney figuren te voorschijn in beeld.

In 2011 en 2012 pakt de Disney cruise line uit met twee nieuwe schepen die elk 4000 gasten kunnen verwelkomen. De schepen heten 'Disney dream' en 'Disney fantasy'. Ze zullen vertrekken vanuit Port Canaveral in Florida. Later zal de Disney Wonder naar Los Angeles vertrekken. Naast de traditionele faciliteiten bieden deze schepen enkele nieuwigheden aan:

  • "the aquaduck" is een lange waterglijbaan die vertrekt op het bovenste dek van het schip. De watercoaster zoeft over de oceaan en komt terecht in één van de vier zwembaden.
  • "nemo's reef" is een overdekt waterparadijs voor de allerkleinsten met alle figuren uit de film 'finding Nemo'.
  • Volwassenen die even de drukte van spelende kinderen willen vermijden kunnen terecht in de "quiet cove pool". Hier zijn enkel volwassenen toegelaten. Je kan er relaxen in een infinity whirlpool die uitkijkt over de oceaan.
  • Langs het grote Donald Duck zwembad hangt een groot LCD sherm waar de grappigste cartoons en de mooiste Disney films afgespeeld worden.

Castaway Cay

De Walt Disney Company beschikt over een eigen tropisch eiland in de Caraïbische zee. De Disney schepen meren er aan in de haven. Disney investeerde 25 miljoen dollar om het eiland klaar te maken voor de toeristen. Het eiland was ooit drukbezocht door drugssmokkelaars maar wordt nu bevolkt door Mickey en co. Op het eiland zijn drie stranden, waarvan er één enkel voor volwassenen toegankelijk is. In de baai ligt de "flying duthman", het bekende schip uit de film 'pirates of the caribbean'. In de snorkelzone zie j eonder water de duikboot van kapitein Nemo.

Conclusie

Een Disney cruise kan je al boeken vanaf enkele dagen. Een weekje cruisen met 2 personen kost je zo'n 1300 euro voor de goedkoopste kajuiten. Het is een ontspannen en magische reis voor klein en groot. Meer info omtrent de vaarprogramma's, prijzen en schepen vind je op de Disney website: Disney Cruise Line


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden