Tips voor het aanschaffen van een scooter

Inleiding

Je hebt er wel eens over nagedacht om een scooter aan te schaffen, maar het is er nog niet van gekomen. Dit kan verschillende redenen hebben. Eén van die redenen kan zijn dat je misschien niet weet waar er rekening mee dient te worden gehouden bij het aanschaffen van een scooter en het je daarom tegen houdt om een scooter aan te schaffen. Hieronder staat beschreven wat te doen bij het aanschaffen van een scooter.

Stappen

1. De scooter kopen.

Let er bij het aanschaffen van een scooter op dat deze een kentekenplaat bevat, het is immers sinds januari 2007 verplicht om een kentekenplaat op je scooter te hebben. Als dit niet het geval is kan je je scooter niet verzekeren en mag je er dus niet mee over de openbare weg rijden. Vooral bij tweedehands scooters is het zaak daar altijd goed op te letten, aangezien deze vaak ouder zijn dan januari 2007 en dus daarvoor niet verplicht een kentekenplaat hoefden te hebben.

2. Soort scooter

Je kunt een normale scooter aanschaffen of bijvoorbeeld een snorscooter. Het voordeel van een snorscooter is dat deze zuiniger rijdt en je geen helm hoeft op te zetten. Voor kleine afstanden is dit dus ideaal. Het nadeel is alleen dat een snorscooter een lagere maximumsnelheid. Voor langere afstanden is een normale scooter dus aan te raden.

3. Snelheid scooter

Maak bij het aanschaffen van een tweedehands scooter altijd eerst een test rondje. Er zijn jongeren die er van houden om sportief te rijden en hun scooters opvoeren. Hierdoor slijt een motor veel sneller. Zodra je merkt dat de scooter nogal hard gaat moet je je afvragen hoe het met de motor is gesteld, aangezien deze snel slijt bij een opgevoerde scooter. Bij nieuwe scooters heb je deze vraag uiteraard niet, want deze motor is nog nieuw.

4. Helm

Het dragen van een helm is wettelijk verplicht bij het rijden van een scooter. Houdt er dus rekening mee dat je naast de scooter ook een goede helm moet aanschaffen. Bij een snorscooter is het niet wettelijk verplicht om een helm te dragen.

5. Verzekering

Na het aanschaffen van een scooter dien je deze te verzekeren. Iedere scooter dient minimaal WA verzekerd te zijn. Dit houdt in dat je verzekerd bent in het geval dat je schade aan andere mensen toe brengt. Zoek op internet op waar je goedkoop een WA verzekering kunt afsluiten. Naast deze WA verzekering kun je er ook voor kiezen om een scooter bijvoorbeeld te verzekeren voor diefstal. Zeker als je een nieuwe scooter hebt aangeschaft is het verstandig om een scooterverzekering tegen diefstal af te sluiten, omdat nieuwe scooters gewilde objecten zijn.

Tips

  • Vergelijk op internet de prijzen voor een verzekering.
  • Probeer te achterhalen hoe hard een scooter in het verleden heeft gereden.

Links


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden