Wat is reincarnatie

Inleiding

Je komt het woord reincarnatie hedendaags steeds meer tegen, je hoort het verschillende mediums zeggen op de Nederlandse televisie. Er is zelfs al een aparte programma voor geweest waar je mensen kon volgen die bijvoorbeeld met een onverklaarbare angst zat wat niet in dit leven had kunnen ontstaan. Hierin kon je dan zien hoe iemand regressietherapie onderging. Maar wat is reincarnatie nou eigenlijk en hoe gaat dit in zijn werking?

Reincarnatie

Reincanatie betekent eigenlijk letterlijk: opnieuw geboren worden. Er word gedacht dat de dood niet het einde is van een leven maar dat het in het hiernaalmaals verder doorgaat. Het lichaam word achtergelaten op de aarde en is eigenlijk een omhulsel. De ziel blijft eeuwig voortbestaan en word kort of lang na het verblijven in het hiernaalmaals weer gëincarneerd. Wanneer de ziel weer terug keert na het hiernaalmaals moet de ziel eerst zijn hele leven op een rijtje krijgen en word er gekeken of hij iets van zijn leven geleerd heeft. Dat heeft ook veel met karma te doen jullie kennen vast allemaal wel het begrip who comes around who goes around ofwel boontje komt om zijn loontje. Heb je in een vorig leven iemand bestolen dan kan het heel goed zijn dat jij diegene bent die in dit leven bestolen word, of heb je veel gelogen in een vorig leven dan kun je er van op aan dat je in dit leven voorgelogen zal worden. Maar je hebt natuurlijk ook positieve dingen zoals het helpen van anderen dan word je in dit leven veel geholpen. Dit kun je verstaan onder de term karma. Wanneer de ziel klaar is om wedergeboren te worden ´kiest´ de ziel eerst twee of één ouder waarbij hij geboren wil worden en waar hij zijn levenslessen wil volgen in het leven. Eigenlijk ligt je leven helemaal al uitgestippeld. Het is alleen de vraag of jij die gaat volgen. Het is nog niet duidelijk wanneer de ziel in het lichaam treed sommige denken dat het bij de conceptie al gebeurd, ergens halvewege de zwangerschap of pas wanneer je geboren bent. Het komt nog wel eens voor dat een kind zegt van toen ik nog groot was toen.....Dit komt omdat een kind nog dichtbij het hiernaalmaals staat en zijn onderbewustzijn nog 'open' staat vaak is het zo naarmate een kind wat ouder word verdwijnen al deze herinneringen in het onderbewuste en kan hij er niet meer 'bij'.

Vlagen van een vorig leven

Het kan zo nu en dan wel eens voorkomen dat iemand vlagen meemaakt van een vorig leven. Voorbeelden zijn:

  • Het gevoel hebben dit al eens een keer te hebben meegemaakt.
  • Herkenning: het gevoel hebben dat je er al eens bent geweest, maar het kan ook zijn dat het met een persoon gebeurd. Je kan hierbij denken aan herkenning van iemand, het gevoel hebben diegene al heel lang te kennen terwijl je diegene pas net hebt leren kennen.
  • Herinneringen: Dit komt veelal voor bij jonge kinderen, zij beginnen zomaar opeens te praten van toen in nog groot was.
  • dromen: Het kan voorkomen dat iemand zijn vorig leven herbeleefd in een droom, het verschil met een droom en een vorig leven zien is dat je een vorig leven ziet en een droom daar ben je zelf in aanwezig.
  • Littekens/geboortevlekken: Er word gedacht dat iemand bepaalde littekens mee kan nemen vanuit zijn vorig leven naar het leven van hedendaags. Deze littekens symboliseren vaak verwondingen uit een vorig leven. Vaak zijn het kinderen die een link kunnen leggen aan hun litteken of geboortevlek.

Regressietherapie

Sommige mensen kunnen baat hebben bij regressietheraie(ook wel reincarnatietherapie genoemd). Dit kan gebeuren bij onverklaarbare angsten die je niet in dit leven hebt opgelopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan claustrofobie(angst voor kleine ruimtes). Vaak is het met regressietherapie zo dat je eerst een intakegesprek krijgt om duidelijkheid te krijgen over jou probleem. Het kan zijn dat je eerst twee intakegesprekken hebt en dat je daarna pas echt onder hypnose gaat. Je word door je therapeut meegenomen naar je vorig leven. Mensen die dit meegemaakt hebben kunnen vaak zeer goed omschrijven hoe de omgeving eruit ziet en zelf hoe die ruikt. Ook kunnen ze aangeven hoe ze heten en in welk stad of dorp ze zich bevinden. Het is zelfs mogelijk dat ze een taal spreken die ze eigenlijk helemaal niet kennen. Tijdens de regressietherapie word de oorzaak van de angst opgespoord en geprobeerd te worden weggenomen vaak ziet de patient zelf ook in dat hij nergens meer bang voor moet zijn omdat het niet aan dit leven gerelateerd is.

Verhalen

Er zijn genoeg verhalen te vinden van mensen die zich hun vorig leven kunnen herinnen hierbij een aantal verhalen:

Broer en zus

Ik kan mij een verhaal herinneren van een broer en zus waarbij de zus altijd al moeilijkheden heeft gehad met haar broer zonder enige aantoonbare reden. Ze kon het niet laten om hem altijd te pesten en ze had altijd al een onverklaarbare hekel aan hem. Via omwegen is de broer uiteindelijk bij een regressietherapeut terecht gekomen omdat de broer graag een aantoonbare reden wou hebben voor de haat die zijn zus tegen hem had. Hij werd daarbij terug genomen naar het verleden en daar kwam hij in een oude stad terecht waarbij hij getuige was van een moord en verkrachting van een vrouw. De vrouw had hem gezien en hulp aan hem gevraagt maar hij was er voor weggelopen zonder er wat aan te doen. Het bleek zijn zusje te zijn geweest in een vorig leven. Daar kwam dus die onverklaarbare haat weg. Hij was weggelopen zonder te helpen. Een heel mooi voorbeeld van karma.

Jeffrey Keen

Keen is opgegroeid in Westport en beoefende eerst zijn beroep uit als militair maar is daarna brandweerman geworden. Tijdens zijn loopbaan als brandweerman bracht hij ooit eens een bezoekje aan een plek waar eerder een veldslag plaats had gevonden. Daar op die plek voelde Keen opeens verschillende emoties opkomen zoals verdriet, woede en rouw. Hij kreeg door dat hij daar omgekomen was als de persoon Generaal John B.Gorden. Keen heeft daarna onderzoek gehouden naar deze persoon en stuite op bijzondere foto's. Op de foto;s zijn opmerkelijke vergelijkingen te zien tussen Keen en de generaal. Later zijn er ook nog foto's gemaakt van littekens die Keen op zijn gezicht had zonder dat hij deze in dit leven had opgelopen. Zo was er op een foto te zien dat waar de kogel een gat had geboord in Gorden zijn rechter wang en dat Keen daar op dezelfde plek een litteken had.