Fornuis - de mooiste fornuizen voor in de keuken

Fornuis in de keuken

Een fornuis in de keuken staat symbool voor gezelligheid. Van oudsher leefde het gezin rond het fornuis waar het altijd behaaglijk warm is en waar de koffieketel gezellig pruttelt op het vuur. Tegenwoordig is (bijna) ieder huis is voorzien van centrale verwarming en is de noodzaak van een fornuis minder geworden, maar de gezelligheid van hedendaagse fornuizen is gebleven. Wil jij ook zo'n sfeermaker in huis? Kies dan hier het mooiste fornuis uit!

Fornuis : Boretti

Met een fornuis van Boretti kan je deze ouderwetse gezelligheid weer beleven. Maar dan wel op een hedendaagse manier. Dus je hoeft geen hout meer te hakken om het fornuis warm te houden, de knop omdraaien is voldoende. Dit combineert het hedendaagse gemak met de hang naar de gezelligheid van vroeger. Boretti heeft een zeer uitgebreide productlijn, dus voor elke keuken is er een passend fornuis te vinden. Groot of klein. Hypermodern of lekker retro. Glanzend RVS, of een vrolijk gekleurd fornuis. Hoe zou jouw Boretti passen in een prachtige Poggenpohl keuken?

Fornuis : Aga

Een fornuis van Aga lijkt misschien nog wel het meeste op het ouderwetse fornuis van vroeger. Komt dit omdat de gietijzeren buitenkant van dit bijzondere fornuis nog steeds met de hand wordt gemaakt? Maar daaronder gaat iets bijzonders schuil, want het fornuis van Aga brandt dag en nacht. Hierdoor zijn de verschillende ovens vierentwintig uur per dag direct klaar voor gebruik. Daarnaast heeft iedere oven zijn eigen (vaste) temperatuur. Omdat het fornuis altijd brandt, kan een Aga fornuis ook dienen als warmtebron. De basis van het fornuis is uit te breiden met een aantal modules, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker. Wil je wél zo'n mooi fornuis, maar heb je nog geen idee hoe je het gaat betalen? Lees hier hoe je goedkoop en verantwoord je nieuwe keuken kunt financieren.

Fornuis : Falcon

Als je aan een fornuis denkt, denk je misschien niet als eerste aan de naam Falcon, maar als je bedenkt dat Falcon een 'zusje' is van het Aga fornuis, weet je dat het van goede makelij is. Je kunt dus van een Falcon fornuis dezelfde klasse en kwaliteit verwachten als van de degelijke Aga fornuizen. Ook Falcon maakt zijn fornuizen van gietijzer en heeft als speerpunt het 'meer-oven-principe' waarbij het fornuis een aantal ovens heeft die op hun eigen constante temperatuur branden.

Fornuis : Fratelli Onofri

Met een fornuis van Fratelli Onorfi haalt u iets bijzonders in huis. Zoals de naam doet vermoeden zijn de fornuizen van Fratelli Onofri van Italiaanse makelij en Italianen zijn vaak uitblinkers in design. Fratelli Onofri is een bevestiging van deze regel: ook Fratelle Onofri is een uitblinker in design met de prachtige fornuizen. Strakke vormen gecombineerd met moderne materialen, zoals RVS en LED verlichting geeft het fornuis een waardige verschijning. Hiermee is het overtuigende bewijs geleverd dat een fornuis absoluut niet ouderwets hoeft te zijn. Integendeel: een fornuis van Fratelli Onofri past ook uitstekend in een superstrakke keuken. Of beter: met een fornuis van Fratelli Onofri wórdt het pas een superstrakke keuken.

Een prachtig fornuis is goed te integreren in een strak interieur als stijlvolle tegenhanger van design klassiekers zoals de vlinderstoelen van Arne Jacobsen, of de strakke lampen van designlabel Artemide.