Wat is de Heineken e-card

Inleiding

130px


Een creditcard is erg handig in gebruik. Met een creditkaart kan je aankopen doen, maar deze worden niet gelijk betaald. Je gaat bijvoorbeeld uit eten en wanneer je de rekening krijgt, reken je af met je creditkaart. Achteraf moet je deze rekening betalen. Je kan niet onbeperkt met je creditkaart betalen. Je hebt een bepaald krediet tot hoe ver je kan uitgeven. Dit om te voorkomen dat mensen geld uit blijven geven, wat ze nooit meer terug kunnen betalen. De rekening die je achteraf krijgt kan je in één keer betalen of in termijnen. Een ander voordeel van een creditkaart is dat hij overal ter wereld gebruikt kan worden. De bekenste aanbieder van creditkaarten is Visa. Visa heeft in samenwerking in Heineken een nieuwe creditkaart uitgebracht, namelijk de Heineken e-card.


Wat is de Heineken e-card

De Heineken creditkaart werkt in principe hetzelfde als een gewone creditkaart. Je doet er aankopen mee en je krijgt de rekening achteraf. Maar de heineken e-card heeft nog meer voordelen.


ITEMVoor iedere euro die je betaalt krijg je een e-tje. De e-tjes zijn een onderdeel van het spaarprogramma van heineken. Wanneer je genoeg e-tjes gespaard hebt kan je ze inwisselen voor bijvoorbeeld leuke acties en aanbiedingen. Je kan met je e-tjes sparen voor toegangsbewijzen voor concerten of voetbalwedstrijden. Ook zijn er artikelen die je bij elkaar kan sparen met de e-tjes. Hierbij valt te denken aan gesigneerde cd's ITEMOp de Heineken e-card zit een RFID-chip. Op deze chip worden bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor muziekconcerten of andere uitgaansgelegenheden geladen. Wanneer je in een club uitgaat en voor een aanbieding kiest dat je op de gastenlijst komt te staan, dan komen je gegevens op de RFID-chip te staan. Op die manier heb je zelf geen getob met tickets en kaartjes. Je hoeft alleen je creditkaart te laten zien.

  • Heineken heeft een contract met meerdere horeca gelegenheden. Te denken aan de Heineken Music Hall, hotel Arena en Hollywood Music Hall. Wanneer je met je creditkaart bij deze clubs betaald ontvang je 5 e-tjes per euro die je uitgeeft. Op die manier tikt het saldo van je e-tjes lekker hard aan.Kosten van de Heineken e-card

De heineken creditkaart kost 40 euro per jaar. Voor dit geld krijg je wel een heel pakket. Je moet wel minimaal 18 zijn voor de creditkaart.


ITEMDe Heineken e-card heeft een standaard bestedingslimiet van 2500 euro. Dit limiet is wel afhankelijk van je inkomen. Heb je een hoog inkomen, dan zal de bestedingslimiet omhoog gaan. ITEMDe creditkaart is in Nederland te gebruiken, maar ook in het buitenland. Je kan ook contant geld opnemen met je Heineken e-card. Hier komen dan wel extra kosten bij. Zeker in landen waar je geen geld kan pinnen is dit makkelijk.

  • Je bent extra verzekerd wanneer je betaalt met je creditkaart. Er zijn bijvoorbeeld extra verzekeringen voor de producten die je koopt en wanneer je je reis betaalt met de Heineken e-card wordt je reisverzekering uitgebreider.


Conclusie

Een creditcard is handig in gebruik. Je hebt altijd een middel bij je waar je mee kan betalen. Met de Heineken creditcard krijg je allerlei extra's. Zo kan je sparen voor leuke acties en aanbiedingen. Ook kan de creditcard gebruikt worden als toegangskaartje voor bepaalde concerten en uitgaansgelegenheden.