Alles over Jupiler Bier

Inleiding

Jupiler is een Belgisch pilsbier met een marktaandeel van zo'n 45% in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik in Belgie. Het complex ligt aan beide zijden van de spoorlijn Maastricht-Luik. Jupiler Bier is sponsor van de belgische eerste klasse en de Nederlandse eerste divisie, ookwel de Jupiler League genaamd. De slogan van Jupiler is "Mannen weten waarom".

Restaurant Promoten

Wilt u uw restaurant betere naamsbekendheid geven? Zie Effective restaurant promotion voor meer informatie

De Naam Jupiler

De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het achtervoegsel -er bij de plaatsnaam (zoals in het Duits en soms in het Nederlands een adjectief voor plaatsnamen gevormd wordt, zoals in Aachener of Maastrichter). Eerst werd dit bier 'Jupiler 5' genoemd, dit was omdat het in die tijd slechts 5% alcohol bevatte, en ook maar 5 ingrediënten. Later werd de '5' uit de naam weggelaten.

Logo van Jupiler

Het embleem van Jupiler is altijd al een stier geweest. In 2006 werden zowel de glazen, als de flesjes van Jupiler vernieuwd. Het uiterlijk van het embleem en de lay-out werd lichtjes veranderd (de stier staat nu op zijn 4 poten i.p.v. enkel op zijn achterste 2 poten) en de tekst "Jupiler" staat nu verticaal op het glas.

Smaak van Jupiler

Het bier heeft een zacht bittere smaak en bevat 5,2% alcohol. Jupiler is een echte dorstlesser, en wordt het best gedronken op een temperatuur van 3°C, met een goede schuimkraag.In het najaar van 2008 werd Jupiler Tauro op de markt gebracht. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 8,3%.

InBev & Brouwerij Piedboeuf

Jupiler bier is een onderdeel van InBev.

InBev Nederland is, met een marktaandeel van ruim 17%, de tweede speler op de Nederlandse biermarkt.InBev voert sterke merken als Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Hoegaarden en Beck's. De brouwerij piedboeuf is onderdeel van InBev. Brouwerij Piedbœuf, ook bekend als Brouwerij Jupiler, is een grote familiale Belgische brouwerij, opgericht in 1853 en gelegen in de Luikse plaats Jupille-sur-Meuse, deelgemeente van de stad Luik. Het bedrijf werd opgericht door de Luikse familie Vandamme waartoe ook ridder Alexandre Vandamme behoort, die vandaag binnen InBev de belangen van de familie bewaakt.Brouwerij Piedbœuf fuseerde in 1988 met Brouwerij Artois te Leuven om de groep Interbrew te vormen. Er wordt met de grootst mogelijke discretie omgesprongen met de geschiedenis van de brouwerij, de productiedetails van de site in Jupille en de financiële structuur rond de groep.

Links