Champagne cocktails

Cocktails

champagne cocktails

Een zwoele zomeravond op een terrasje wordt nog gezelliger met een frisse cocktail in je hand. Een gastronomisch etentje begint altijd met een lekker aperitiefje. Champagne kent natuurlijk iedereen. Maar om een goede cocktail te shaken heb je vaak veel ingrediënten en de nodige kennis nodig. Waarom de twee dan niet combineren? Ontdek hier enkele snelle, makkelijke en heerlijke Champagne cocktails.

Champagne

Champagne is een mousserende wijn afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. Champagne is zeer lekker en past uistekend als aperitief voor een lekkere maaltijd. Maar ook tijdens het stappen is een flesje bubbels altijd lekker. Sommige soorten champagne zijn wat droog en bitter van smaak. Wie daar niet zo van houdt vindt misschien een alternatief tussen onderstaande cocktails. Hoe champagne gemaakt wordt lees je hier.

Champagne cocktails

Champagne met limoncello

Veel dames houden ervan om hun Champagne iets zoeter te maken. Een klein scheutje limoncello op de bodem van je glas maakt de Champagne lekker fris en toch niet te zoet. Nog makkelijker is gewoon een schijfje limoen toevoegen aan je Champagne.

Champagne met meloen

Dit frisse aperitief past perfect bij een tuinfeest of een BBQ. Vul een coupe met enkele bolletjes watermeloen (zonder pit) en 2 ijsblokjes. Giet er 3 cl vers geperst sinaasappelsap overheen en 1 dl Champagne. Zo krijg je de zomer in je glas!

Champagne met Geuze

Geuze is een bier dat in de streek rond Brussel wordt gebrouwen. Door de natuurlijke gisten in de lucht krijgt het bier zijn typische smaak. Deze natuurlijke gisting geeft Geuze ook wel eens de bijnaam 'Champagne der bieren'. De cocktail is zeer simpel, 1/3 van het glas vul je met Geuze en bijvullen tot aan de rand doe je met Champagne. Proef ook eens het verschil tussen een oude en een jonge Geuze.

Aardbeien en rozenchampagne

Een geschikt aperitief met valentijn is deze rozenchampagne. Neem een sappige aardbei en snij deze in stukjes. Leg de stukjes aardbei in een champagneglas. Daarover giet je 2 cl rozensiroop of coulis. Afwerken doe je uiteraard met Champagne. Het perfecte begin van een romantische avond!

Champagne met gember

De cocktail zelf bestaat uit 1 cl gembersiroop en 9 cl Champagne. De gembersiroop maak je als volgt: hak 50 gram gember fijn, laat de helft ervan inkoken tot ongeveer 1/3 met 250 ml water en 250 gram suiker. Haal het mengsel van het vuur en voeg de andere 25 gram gember toe. Dan laat je het afkoelen en giet je het door een zeef. Dit is een iets pittigere cocktail maar zeer verrassend! Versier het glas met een schijfje limoen of voeg enkele druppels limoensap toe.

Champagne met citroengras

Laat 250 ml water en 250 gram suiker inkoken met 2 stengels versneden citroengras. Reduceer tot de helft. Haal het brouwsel van het vuur, laat afkoelen en voeg er nog 2 versneden stengels bij. Daarna zeef je de siroop. Deze gebruik je als basis, 1 cl is voldoende. Daarop giet je 9 cl Champagne.

Champagne Mojito

Gebruik het klassieke recept voor een mojito, het spuitwater vervang je gewoon door Champagne. Simpeler kan haast niet voor een originele cocktail.