Amalgaam en samenhang met migraine

Mijn collega heeft een paardenmiddel tegen migraine gebruikt, waarvan je een psychose kunt krijgen! Een middel dat erger is dan de kwaal, heeft niet mijn voorkeur. Mijn ervaring is, dat de huisarts al gauw medicatie voorschrijft. Wat misschien bijdraagt aan een tijdelijke, snelle, eenvoudige uitweg en aan de farmacie, maar of dit OP LANGE TERMIJN EEN GOEDE OPLOSSING IS? Een persoonlijke aanpak kan heel veel tijd, inspanning en geld kosten. MAAR WAT DAN WEL?!

Wetenschappelijk benadering

Het is opvallend, dat er vooral vanuit wetenschappelijk oogpunt naar (hoofdpijn en) migraine wordt gekeken. Er wordt al snel gedacht aan veroorzakers als voedsel, hormonen, zenuwen en bloedvaten. Alles kan natuurlijk, maar het kan ook geen kwaad om eens 'out of the box' te denken of handelen in plaats van te herhalen wat niet werkt of (uiteindelijk) niet goed voor je kan uitpakken. Eigenlijk ben ik meer door 'toeval' van mijn migraine verlost, door een soort van 2 vliegen in 1 klap methode. Mijn klachten zijn begonnen met migraine en het lastige is, dat je de oorzaken overal aan kunt ophangen of (ten onrechte) bij jezelf zoekt. Voor de grap zeg ik weleens: het zal 'je eigen schuld' wel zijn! Bij veel druk (te) en voedsel dringt de vraag zich op, of het hierdoor soms wordt getriggerd? Klassieke voorbeelden zijn bijvoorbeeld chocola, koffie, (over) werk, stress, etc. Maar ik had, ook als ik langer niet werkte, toch migraine.

Persoonlijk en individueel

Blijkbaar is migraine heel persoonlijk en individueel, net als 'alle andere' aandoeningen. HET VRAAGT ENIG DENK EN ZOEKWERK OM MAATWERK TE VINDEN. Bij de migraine is een zeurende knoop in mijn linkerzij ontstaan. Geen klachten die ik direct in verband met elkaar heb gebracht, maar wel reden genoeg om hiermee na wat omzwervingen (ook via de huisarts) naar een alternatief genezer te gaan voor een Bioresonantietest.

Bioresonantietest

Dit is een test, die de resonantie tussen levende systemen meet. Er wordt getest op energetisch niveau (het niveau van trillingen en frequenties), door wat voor stoffen iemand 'ziek' is geworden. De uitslag van mijn test bestond onder andere uit metalen. Deze kunnen achterblijven in het systeem na een flinke sanering bij de tandarts. Dit klopt, ik heb inmiddels behoorlijk wat amalgaamvullingen. Hierdoor kan kwikbelasting in de organen ontstaan, bij mij was dat 'toevallig' in de milt. Over het algemeen worden belastende stoffen door het lichaam afgevoerd, totdat dit niet meer lukt en deze zich kunnen (gaan) vastzetten in een orgaan in het lichaam.

Druppeltje slikken

Hierop heb ik een aantal maanden (voor mij onbekende) druppeltjes geslikt. Hierna is de knoop in mijn milt, maar ook DE MIGRAINE BIJNA HELEMAAL VERDWENEN. Momenteel laat ik bij mijn tandarts een kroon voorbereiden en plaatsen. Hiervoor is desbetreffende kies met amalgaam afgeslepen. Het kan haast geen toeval zijn, dat ik juist nu weer migraine heb? Er is veel geschreven over amalgaam en er bestaan 'zelfs' protocollen, om de amalgaamvullingen 'op de juiste manier' te verwijderen. Dit is met name een optie bij de hierin gespecialiseerde of 'natuurlijke tandarts', waarbij ik niet sta ingeschreven.

In hoeverre 'tandartskeuze' het antwoord is op 'amalgaam (over)gevoeligheid', blijkt nog niet zo maar even te bepalen. Bij bovengenoemde Bioresonantietest is het heel prettig, dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat (volgens de behandelaar of jezelf) de klachten zijn. Niet meer hoeven zoeken naar mogelijke oorzaken, is al een cadeautje op zich. Onafhankelijk hiervan meet de test hoe dan ook de uitkomst. Het is dan niet perse zo, dat er van alles met de milt of een ander orgaan aan de hand is. Er wordt behandeld naar aanleiding van het testresultaat (metalen of iets anders).

Vega valt ook onder Bioresonantie, maar dit is alweer een verouderde versie. Bij verschillende behandelaars kan de test anders uitpakken. De ene behandelaar kan werken met een koperen staaf, die moet worden vastgehouden voor de energiegeleiding en een andere werkt bijvoorbeeld met een soort van pendel. Persoonlijk 'ben ik niet zo van de druppeltjes', maar het is de moeite waard en effectief gebleken. Sommige behandelaars werken naar aanleiding van de test met (Multi) vitamines. Eenvoudigweg kan worden vastgesteld: dat wat ingenomen wordt, er ook weer uit moet en soms is enige ondersteuning bij het afvoeren van afvalstoffen wenselijk.

Natuurlijke middelen

Appelazijn is bijvoorbeeld een natuurlijk (ontslakkend) middel, dat een gunstige invloed heeft op hoofd- en spierpijn, zwakke blaas, (over) vermoeidheid, maar ook op de spijsvertering en (vet) stofwisseling. Dat het hierbij afslankend werkt, kan mooi meegenomen zijn. Verder heeft chlorofyl een reinigende werking op het lichaam. Er zijn natuurlijk meer wegen, die naar Rome leiden!