Hoe maak ik pittige Tortellini

Inleiding

De meeste mensen kennen Tortellini wel, maar wat maak je daar nou bij? Welke ingrediënten kun je nou aan de tortellini toe voegen om er eens wat totaal anders van te maken? Dit is het recept van de tortellini zoals wij hem zelf graag eten. Bereidingstijd is ongeveer 20 minuten, dus het is een makkelijk en snel recept en meestal succes gegarandeerd als je van pittig eten houd!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 zakjes Tortellini à la carne ( met vlees, die zijn gekleurd en dat ziet er feestelijk uit )
  • 500 gram gehakt (half om half of rundergehakt, naar eigen smaak)
  • 1 zakje groentefantasie of soepgroenten (ongeveer 200 gram)
  • 1 bakje ajam pedis of ajam paniki (verkrijgbaar in zwarte bakjes bij de meeste supermarkten of toko's )
  • 1 theelepel gehakte knoflook ( verkrijgbaar bij onder andere Xenos)
  • 1 snufje zout

Let op: voeg geen boter of olie toe aan het tortellini gerecht, door de ajam pedis of ajam paniki komt er al olie bij in het gerecht anders wordt het te vet!

Benodigdheden

  • Een flinke hapjespan of wok
  • Een pan
  • Pollepels
  • vergiet

Bereiding

Zet een flinke pan met water op het vuur en doe daar de inhoud van de zakjes tortellini in en het snufje zout. Breng dit aan de kook en let bij het proeven even op of de tortellini al zacht is (na ongeveer 10 minuten koken) Let hierbij wel op, dat je niet je tong verbrand, want het kokende water gaat ook in de tortellini zitten!

Ondertussen het gehakt rullen in de hapjespan of wok, als het gehakt gaar is doe je de inhoud van het bakje ajam pedis of de ajam paniki (naar eigen inzicht qua hoeveelheid) erbij en de theelepel gehakte knoflook. Voeg vervolgens het zakje groentefantasie of de soepgroenten toe aan het gehakt.

Als de tortellini gaar is, giet het dan af in het vergiet en voeg het als laatste toe aan het gehakt, even flink door elkaar roeren en de pittige tortellini is klaar.

Door het gebruik van de gekleurde tortellini en de groentefantasie ziet de maaltijd er altijd feestelijk uit door de verschillende kleurtjes.

Tips:

  1. Om de tortellini minder pittig te maken, kun je de ajam pedis of ajam paniki al tijdenshet rullen van het gehakt toevoegen, hoe langer de ajam bij het vlees zit hoe minder pittig de smaak.
  2. De groenten houden een krokantere bite als je ze pas op het allerlaatst toevoegd, hoe eerder toegevoegd hoe zachter de groenten.
  3. In plaats van gehakt kun je ook andere vleessoorten toevoegen zoals bijvoorbeeld kip.
  4. Je kunt ook 2 verschillende soorten tortellini gebruiken zoals die met kaas, zodat je een mix krijgt van smaken.
  5. Tortellini die overblijft na bereiding kun je gewoon invriezen en maximaal 3 maanden bewaren. Zo heb je eventueel een snelle magnetron maaltijd in de vriezer liggen. Zet wel even de datum van invriezen op de verpakking zodat je weet tot wanneer het houdbaar is.

Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden met tortellini te bedenken. Ik zou zeggen:

Eet smakelijk !

Links:

Pasta