Vijf recepten voor belegde broodjes

Lunch

Eet jij tijdens de lunch altijd een broodjes pindakaas en wil je wel eens wat anders? Met de volgende recepten maak je altijd een heerlijk broodje klaar. Deze recepten zijn ook geschikt als je een heerlijke lunch wilt serveren met mooi opgemaakte broodjes die je zelf hebt gemaakt.

Vijf recepten

Met de volgende vijf recepten zet je heerlijke broodjes op tafel. De recepten zijn allemaal voor een broodje, maar je kunt er natuurlijk gemakkelijk meer maken.

Broodje rosbief

Maak een mosterdsausje door een eetlepel mayonaise met een halve eetlepel gladde mosterd te mengen. Snijd een waldkornbroodje doormidden maar laat de twee helften nog wel aan elkaar vastzitten. Besmeer beide helften van het broodje met een laagje mosterdsaus. Bewaar een klein beetje mosterdsaus. Beleg de onderste helft van het broodje royaal met dungesneden plakjes rosbief. Smeer het laatste restje mosterdsaus over de rosbief. Snijd een klein augurkje in dunne plakjes en leg het op het rosbief. Strooi tot slot wat versgemalen zwarte peper over het broodje. Klap de bovenste helft terug maar laat het broodje wel wat open staan zodat je het beleg goed kunt zien.

Broodje carpaccio

Snijd een Italiaanse bol doormidden. Leg beide helften naast elkaar op een bord. Sprenkel wat olijfolie over het broodje. Beleg de beide helften van het broodje royaal met carpaccio. Rooster wat pijnboompitten en strooi deze over de carpaccio. Maak het broodje af met wat geraspte jonge kaas en een paar blaadjes rucola.

Broodje kip met avocado

Maak een kerriesausje door anderhalve eetlepel mayonaise te mengen met een theelepel kerriepoeder. Snijd een kaiserbroodje doormidden maar laat de twee helften nog wel aan elkaar zitten. Schil een avocado en snijd de helft van het vruchtvlees in lange stukken. Snijd 100 gram gerookte kipfilet in kleine stukjes.  Besmeer de onderste helft van het broodje met wat kerriesaus. Leg hier de stukjes kipfilet op. Smeer de rest van de kerriesaus over de kip. Beleg het broodje met de avocado. Maak het broodje af met wat blaadjes veldsla. Klap de bovenste helft van het broodje terug maar laat het broodje wel wat open staan zodat je het beleg goed kunt zien.

Broodje zalm

Snijd een wit pistoletje doormidden. Leg beide helften plat op een bord. Besmeer de helften met een laagje roomkaas. Leg op de roomkaas wat verse blaadjes ijsbergsla. Beleg beide helften van het broodje met een laagje gerookte zalm. Smeer een heel dun laagje roomkaas op de zalm. Bestrooi de zalm met een theelepel kappertje. Strooi tot slot wat vergemalen zwarte peper over het broodje.

Fruitige croissant

Snijd een croissantje doormidden maar zorg dat de twee helften nog goed aan elkaar vast zitten. Besmeer het onderste gedeelte van de croissant met een dun laagje abrikozenjam. Snijd vier aardbeien in plakjes en beleg het croissantje hiermee. Spuit vervolgens een toef slagroom in het open gedeelte van de croissant. Serveer het croissantje meteen nadat je het gemaakt hebt.

De presentatie

Het oog wil natuurlijk ook wat. Mooi opgemaakte broodjes zien er altijd lekkerder uit dan broodjes waar minder aandacht aan is besteed. Wil je iemand een heerlijke lunch voorschotelen? Denk dan ook aan de presentatie. Zorg voor mooie borden en bestek en vergeet vooral de servetjes niet. Eet smakelijk!