Het animatiefiguur uit Japan Hello Kitty

Inleiding

Wie kent haar tegenwoordig niet? Het is allemaal begonnen met een rose klein portemonnee die helemaal uitgegroeid is tot een televisieprogramma. Daarbij is Hello Kitty niet meer weg te denken, je kan haar echt overal op vinden. Kleding, tassen, kaartjes, stickers, accessoires, je hebt er zelfs al knuffels van in allerlei maten.

Het ontstaan van Hello Kitty

Hello Kitty is bedacht door de japanse ontwerper Ikuko Shimizu in 1973, en uitgegeven door het Japanse bedrijf Sanrio. Hierna werd ze geïntroduceerd in Japan en daarna in 1976 in Amerika. Het eerste product waar Hello Kitty op verscheen was een klein rose portemonnee. Hello Kitty is getekend als een witte meisjes kat met een rode strik aan haar rechter oor, het bijzondere aan het ontwerp is dat ze geen mond heeft. Hello Kitty woont samen met haar ouders en tweelingzusje Mimmy in London (Engeland).

De Animatie series

De Anime series van Hello Kitty(Hello Kitty en vrienden) werden uitgezonden op de Japanse zender TV Tokio en in Amerika op de zender CBS in 1991. De herhalingen waren te zien op Toon Disney. De serie gaat over Hello Kitty die samen met haar ouders en identieke tweelingzusje Mimmi in London leefden. Mimmi lijkt sprekend op Hello Kitty het enige verschil tussen de beide zusjes is dat Mimmi haar strik aan de linker kant van haar oor draagt. Van de series werden 13 afleveringen gemaakt. In 1993/1994 kwamen de nieuwe series uit Hello Kitty’s paradijs, deze waren eerst alleen in Japan te zien. De Engelse versie kwam pas in 2000 uit, hiervan werden er 16 afleveringen gemaakt. In 2005 kwam er een nieuw soort serie uit van Hello Kitty het waren geen getekende afleveringen maar de karakters waren nu van klei(Hello Kitty's stump village).

Producten van Hello Kitty

Er zijn ontelbaar veel producten van Hello Kitty uitgekomen, zo heeft de kledingwinkel H&M een kledinglijn voor kinderen en baby's waar menig moederhart sneller van gaat kloppen. Ook heeft de H&M een kledinglijn voor de dames bedacht, hier kun je leuke pyjama's,T-shirt en pantoffels in terug vinden. Ook heeft de C&A sinds kort een kledinglijn ontwikkeld voor de baby's. Daarbij kun je in andere winkels vele producten van Hello Kitty vinden zoals in de tassenwinkels en speelgoedwinkels. Ook kun je volop op het internet leuke hebbedingetjes vinden.

Hello Kitty restaurant en een geboortehuis

In Taiwan is de hype ook overgeslagen op de ondernemers, in Taipei is een restaurant ontstaan helemaal in de Hello Kitty stijl. Waar je daar ook kijkt alles is van Hello Kitty. Ook is er een geboortehuis in Yuanlin waar ook alles in de Hello Kitty stijl gemaakt is, zelfs de zusters daar dragen speciale Hello Kitty zusterpakken. De eigenaar denkt dat de thema Hello Kitty rustgevend werkt voor de barende vrouw.

Videospellen van Hello Kitty

Naam spel Jaar Uitgekomen op de
Hello Kitty no Hanabatake 1992 Nintendo
Hello Kitty world 1992 Nintendo
Hello Kitty's big fun piano 1994 PC
Hello Kitty's cube frenzy 1998 Game Boy
DDR Hello Kitty 1999 Bemani pocket
Hello Kitty simple 500 series ? Playstation
Hello Kitty happy party pals 2005 Game Boy Advence
Hello Kitty roller rescue 2005 Xbox
Hello Kitty no life kit 2007 Nintendo DS
Hello Kitty simple 2000 series 2007 Playstation 2
Hello Kitty big city dreams 2008 Nintendo DS
Hello Kitty daily 2008 Nintendo DS
Hello Kitty online 2009 PC