De anime uit Japan Nana

Inleiding

De manga is geschreven en bedacht door Ai Yazawa, de Madhouse studio's maakten er een anime van die uit 47 afleveringen bestaat. De manga verschijnt nu nog elke week in magazine Cookie. Waarschuwing vooraf deze artikel bevat SPOILERS over de series. In de Anime kun je zien hoe twee meisjes met dezelfde voornaam Nana elkaar in de trein ontmoeten. Daarna word voor heel even hun wegen gescheiden en waarop ze elkaar weer snel zullen ontmoeten.

Personages

Nana Osaki:  is de punkzangeres van de band Black Stones, Nana heeft een moeilijk leven achter de rug waarbij ze door haar moeder in de steek werd gelaten toen ze nog erg jong was. Ze heeft daarna bij haar om gewoond totdat zij overleed. Nana heeft voordat ze naar Tokio kwam een relatie met toen nog hun bassist Ren.

Nana Komatsu: Nana is in vergelijking met Nana Osaki in een totaal andere omgeving opgegroeid namelijk: in een stabiele en een liefdevol gezin met haar twee oudere zussen. Nana verhuisd uiteindelijk naar Tokio om bij haar vriendje Shouji en haar vrienden te zijn. Later in het verhaal word ze door Nana Osaki omgedoopt tot de naam Hachi(Hachi is een trouwe hond in Japanse verhalen het betekent tevens de nummer 8). Nana word erg snel verliefd en heeft een groot hart.

Overige bandleden van de Black Stones

Nobu Terasima: Nobu heeft Nana leren kennen op school in hun thuisstad later speelden ze samen in de band Black Stones. Nobu krijgt later in het verhaal een relatie met Hachi. Nobu is de gitarist van de band.

Shin Okazaki: In de jongste van de stel(15 jaar) eerst verbergt hij dit voor de groep omdat hij anders bang is dat hij niet aangenomen word. Nobu zijn grootte voorbeeld is de Ren van Trapnest. Shin is een Gigolo, en is dit later ook voor de zangeres van Trapnest. Later worden ze zeer goede vrienden. Shin is de bassist van de band.

Yasu Tagagi: Yasu is een soort van vaderfiguur voor alle bandleden en ook voor Ren van Trapnest. Hij heeft eerder altijd een relatie gehad met Reira (Trapnest) maar dat is op niets uitgelopen. Ergens is hij verliefd op Nana, maar dit komt niet echt uit aangezien Nana later in het verhaal weer een relatie krijgt met Ren.

Bandleden van Trapnest

Ren Honjo: Had eerst een relatie met Nana, de relatie werd verbroken nadat Ren gevraagd werd door Takumi om de bassist van de band Trapnest te worden. Hiervoor moest hij naar Tokio en Nana voelde zich daardoor in de steek gelaten. Ren bleef wel de hanger houden met een slot die hij van Nana had gekregen. Ren heeft nog altijd gevoelens voor Nana. Ren is de bassist van de groep en wat de jongens betreft de populairste onder de fans.

Naoki Fujieda: Is degene die de luchtigheid erin houd, hij is het vrolijkst. Hij speelt een niet al te grootte rol in de series.

Reira Serizawa: De zangeres van trapnest, heeft altijd al een oogje gehad op Takumi de gitarist van Trapnest. Later in het verhaal krijgt ze iets met Shin van de Black Stones.

Takumi Ichinose: De leider van de band, krijgt later in het verhaal iets met Hachi. Is een vrouwenverslinder die vaak alleen meer in is voor een one night stand, en daarna vaak niets meer iets van zich laat horen.

Overige personages

Junko Saotome: woont samen met haar vriend Kyosuke Takakura zij volgt in Tokio de kunstopleiding. Is tevens de beste vriendin van Hachi.

Kyosuke Takakura: woont samen met zijn vriendin Junko Saotome en volgt ook de kunstopleiding in Tokio.

Shouji Endo: In het begin van het verhaal heeft Hachi nog een relatie met hem wat later op de klippen loopt.

Verhaallijn

  Het verhaal begint dat de twee meisjes elkaar ontmoeten in de trein naar Tokio. Hachi komt naast Nana te zitten in de trein en wanneer de trein een vertraging oploopt komen ze met elkaar in gesprek waarbij Hachi dan het meeste aan het woord is en ronduit praat over haar vriendje Shouji. Wanneer de trein aangekomen is op het station en Hachi haar geluk niet op kan bij het zien van haar vrienden is Nana alweer verdwenen. Hachi komt bij haar vriendje Shouji te wonen en dat gaat de eerste paar dagen goed. totdat Shouji aan haar vraagt wat ze nu van plan is. Nana ziet dat als een afwijzing en wil aan Shouji bewijzen dat ze wel voor zich zelf kan zorgen. Aangezien ze nog geen werk heeft moet ze

een plek zoeken wat niet te veel kost in de maand. Die plek vind ze samen met een makelaar in het gebouw aangekomen blijkt dat de appartement al vergeven is aan iemand anders. Maar hachi is helemaal weg van het gebouw en is bereid er voor te vechten. Op dat moment ziet ze Nana en komen ze samen met de makelaar van Hachi tot de oplossing om huisgenoten te worden en de kosten te delen. Hachi is helemaal in de wolken en neemt het graag aan. Daarna gaan ze samen op zoek naar spullen voor in huis en komen langs allerlei winkeltjes. Er is èén winkel waar Hachi twee glazen vind met aardbeien erop. Het glas word later een symbool voor hun vriendschap. Ook vinden ze een tweede-hands winkel waar veel huishoudelijke spullen word verkocht. Hachi vind de spullen daar helemaal geweldig en krijgt er op de koop toe ook nog een baantje.

 Het gaat allemaal op rolletjes en Nana en Hachi komen op een gegeven moment in een muziekwinkel waar de nieuwe cd van Trapnest word uitgegeven daar zien ze een grootte poster van Trapnest en Nana ziet Ren er ook op staan waardoor allebei door dhet verbreken van hun relatie naar boven komt. Nana laat dit niet aan Hachi merken want ze wil niet dat ze weet dat Ren haar vriend is geweest. Hachi stelt later aan Nana voor om samen naar een concert te gaan van Trapnest in haar oude stad waarbij ze kun overnachten in Hachi haar ouderlijk huis. Ondertussen komt Yasu weer terug en en samen met Nana starten ze de oude band weer op. Daar komt later Nobu weer bij en Shin. Wanneer Hachi Nana hoort zingen word ze helemaal verliefd op haar stem en gelooft er heilig in dat ze wereldberoemd gaan worden.Ondertussen gaat het wat slechter met de relatie van Hachi en Shouji, ze zien elkaar niet meer zoveel omdat ze het allebei druk hebben met school en werk. Shouji raakt verliefd op een ander en heeft dit nog niet aan Hachi bekend. Op een avond besluit Hachi dat ze Shouji wilo verrassen door hem samen met Nana op te wachten bij zijn werk na sluitingstijd. Daarna komen shouji en zijn nieuwe vriendin de deur uitgerent en shouji kust zijn nieuwe vriendin voor de ogen van Hachi en Nana. Nana kan niet geloven wat er gebeurd en neemt het voor Nana op. Hachi klapt dicht terwijl Nana tegen haar schreeuwt dat ze moet vechten voor haar vriend. Hachi heeft er veel verdriet van gehad maar komt er uiteindelijk weer bovenop.

 Wanneer de dag aangebroken is dat ze samen naar de concert van Trapnest gaan komt Hachi er achter via Nobu dat

Nana en Ren altijd iets met elkaar gehad hebben. Hachi kan het haast niet geloven en vind het helemaal geweldig. Op het concert aangekomen vind Nana het eerst moeilijk om Ren naar al die tijd weer terug te zien, maar ze zet zich er over heen en gaat uiteindelijk wel naast Hachi zitten. De hele concert houd Hachi Ren in de gaten in de hoop dat Ren hij en haar zien. Daarbij vergeet ze haar eigen grootte idool Takumi. Voor de laatste nummer heeft de band nog een kleine pause en Ren is helemaal in paniek want hij heeft Nana opgemerkt en weet niet wat hij moet doen dus belt hij yasu op. Deze verteld hem wanneer hij niet voor Nana gaat dat hij zelf achter haar aangaat. Dit haalt ren over de streep om toch wat te doen en Yasu geeft Ren de telefoonnummer van Hachi. Yasu belt Hachi op om te zeggen dat ze een telefoontje kan verwachten van Ren, Nana merkt dit op en pakt de telefoon van Hachi af en verteld Nobu dat ze hem de nummer van Ren moet geven. Nana belt Ren op en ze ontmoeten elkaar in de hotelkamer het was Nana haar intentie om Ren te vertellen dat het over is maar wanneer ze toch in Ren zijn armen valt kan ze het niet langer ontkennen ze houd nog steeds van hem.

Eenmaal weer thuis aangekomen heeft Nana Hachi beloofd om een handtekening van Takumi te regelen, maar later blijkt dit niet meer te hoeven want Ren neemt Takumi mee naar hun gezamelijke huis. Nana kan haar geluk niet meer op en raakt tot over haar oren verliefd op Takumi. Later wanneer Hachi in de stad rondloopt word ze gebeld door Takumi en het blijkt dat Hachi in de buurt is van Takuni en vraagt haar naar de auto toe te komen. In de auto word Hachi totaal verrast wanneer Takumi haar zoent. Ze gaan samen naar een hotel en Hachi vraagt zich ondertussen af waar ze mee bezig is want diep in haar hart weet ze dat het zal uitdraaien in een vrijpartij. Toch kan ze de verleiding niet weerstaan en gaat ze met hem mee. S´morgens word ze alleen wakker en Takumi is weer weg voor zijn werk. Hachi verteld niets aan Nana en verwacht ook niet dat Takumi haar zal bellen. Na een lange tijd niets meer van Takumi te hebben gehoord hebben de andere een bijeenkomst met de bandleden van Trapnest. Daar praat Takumi slecht over Hachi en Nobu kan het niet aan en slaat hem. S´nachts gaat de deurbel bij de meisjes en Hachi valt Takumi in de armen niet door hebbende dat Nana in de deuropening alles gezien heeft. Hachi en Takumi vrijen weer.

Nu hoort ze een hele tijd niets meer van Takumi en ondertussen bloeit er een relatie op tussen Nobu en Hachi. Wanneer Nobu Hachi naar huis brengt na een bandoefening ziet Hachi de auto van Takumi voor hun huis staan en probeerd Nobu te vertellen dat ze het zo wel verder red want ze wil Nobu geen verdriet doen. Helaas is het al te laat een Takumi stapt uit de auto en roept naar Hachi. Hachi kan niet anders dan Nobu verscheurd achter laten. Hachi neemt Takumi mee in huis en ze vrijen weer. Nana verteld haar dat ze echt moet kiezen tussen Nobu en Takumi want ze vind dat ze Nobu niet aan het lijntje mag houden. Ze verteld Nobu en Nana dat ze voor Nobu kiest en dat ze Takumi zal vertellen dat het over is tussen hun twee. Wanneer Takumi haar belt verteld ze aan Takumi dat het over is en dat hij haar niet weer moet bellen of opzoeken. Takumi begrijpt de boodschap niet echt, ondertussen komt Hachi erachter dat ze zwanger blijkt te zijn. Ze heeft nog niks aan Nobu verteld omdat de baby zeer waarschijndelijk van Takumi is.

Wanneer Takumi haar komt opzoeken schiet Hachi helemaal uit haar slof omdat ze hem niet meer wou zien, door de frustratie word haar misselijkheid nog erger en schiet naar de wc.Takumi vraagt aan haar of ze zwanger is en pakt haar telefoon en belt Nobu om te zeggen dat Hachi zwanger is en dat hij het kind zal erkennen als de zijne en de zorg voor hem zal nemen. Hachi raakt in een soort van trance ze kan niets meer uitbrengen en zakt van verdriet inelkaar. Ook wanneer Nana aan de telefoon komt kan ze niks uitbrengen. Nana kan het niet geloven en zoekt toevlucht bij ren en laat Nobu gebroken achter. Wanneer Nobu duidelijkheid wil hebben van Hachi kan ze nog steeds geen woord uitbrengen en het zal de laatste keer zijn dat ze elkaar zien. Takumi besluit maatregelen te treffen hij zoekt een appartement op voor hun samen die goed bewaakt is zodat de fans niet Hachi kunnen bereiken, ook besluit hij dat ze met elkaar moeten trouwen. Nana kan dit allemaal niet verkroppen en gooit de beide glazen stuk die een teken was voor de meisjes hun vriendschap. De volgende morgen kan Nana zich niets meer van de voorval herinneren. Ondertussen breekt de band van Nana door omdat het bekend gemaakt is dat Nana en Ren van Trapnest een stel zijn. Een hele tijd zien de beide meisjes elkaar niet meer en Nana vind nog steeds dat Nobu hachi moet terug winnen maar Nobu voelt hier niets meer voor. Nana en Hachi ontmoeten elkaar nog èén keer met een vuurwerkspectacel in de laatste aflevering.

De Manga loopt nog steeds door maar de anime stopt helaas bij deze laatste aflevering, de meeste fans wachten hoopvol af dat er nog nieuwe series gaan komen. De gerucht gaat dat de schrijver eerst zijn manga wil afschrijven voordat er nieuwe series gaan komen.