De tekenfilmserie Spongebob Squarepants

 De tekenfilmserie Spongebob Squarepants

De tekenfilmserie Spongebob Squarepants wordt al sinds 2003 wereldwijd uitgezonden. Spongebob Squarepants heeft tevens de hoofdrol van de gelijknamige tekenfilmserie en samen met zijn vrienden maakt hij heel wat avonturen mee op de bodem van de zee!

Waar gaat de tekenfilmserie Spongebob Squarepants over?

De serie Spongebob Squarepants speelt zich af op de bodem van de oceaan in een stadje die Bikinibroek heet. Daar woont de sponzige hoofdrolspeler Spongebob Squarepants samen met zijn vrienden. Hij ziet er uit als een schuurspons en heeft een felgele kleur. Zijn hele lichaam zit onder de gaten. Hij draagt altijd een bruine broek met een rode stropdas, witte sokken en glanzende zwarte lakschoentjes. Spongebob woont in een grote ananas samen met zijn huisdier Gerrit, die een zeeslak maar eigenlijk ook een kat is! Spongebob heeft een goede functie, want hij is een echte chefkok bij De Krokante Krab, de beste (en eigenlijk ook enige) snackbar van Bikinibroek. Spongebob is een harde werker en zijn baas Meneer Krabs is dan ook erg trots op zo'n ijverige werknemer. Spongebob is soms ook werknemer van de maand en zijn harde werk levert veel geld op voor Meneer Krabs, die alleen maar geïnteresseerd is in 1 ding en dat zijn: centjes! Meneer Krabs moet wel oppassen voor Plankton, omdat hij het super geheime recept van de enige echte krabburger wil stelen om hier rijk mee te worden. Dit is hem een paar keer bijna gelukt, maar gelukkig wisten de andere inwoners van Bikinibroek hier een stokje voor te steken! De beste vriend van Spongebob is Patrick Ster. Patrick is een zeester die helaas niet erg intelligent is. Hij woont onder een rond rotsje. Tussen Spongebob en Patrick in woont Octo Tentakel. Hij is saai en chagrijnig, en ergert zich dood aan de andere inwoners van Bikinibroek. Hij klaagt in iedere aflevering en het komt zelden voor dat je hem ziet lachen. Dit komt alleen voor bij leedvermaak, en dan produceert hij zo'n irritant geluid dat het eigenlijk bijna geen lachen meer genoemd kan worden! Spongebob en Patrick zijn dikke maatjes die helaas wel vaak in moeilijkheden komen. Maar gelukkig weten ze het uiteindelijk altijd samen weer op te lossen! Hun favoriete hobby is kwallenvissen. Dit doen ze door met hun netjes achter de kwallen aan te rennen en ze proberen te vangen. Soms sluiten ze vriendschap met kwallen, maar het komt ook weleens voor dat de kwallen wraak willen nemen...

Grappige weetjes

Spongebob Squarepants is zó populair dat er zelfs een heuse Kerk van Spongebob is opgericht door meer dan 700 echte Spongebob fans..

Er is flink aan merchandising gedaan, want er zijn inmiddels allerlei producten te koop waar plaatjes van Spongebob op staan, denk hierbij aan o.a. Tandpasta, servies, computerspelletjes, Lego, bordspellen, knuffels, snoep, kleding, en zelfs muziekinstrumenten.

Uit een onderzoek dat in Amerika is gehouden, is gebleken dat maar liefst 25% van de Spongebob kijkers boven de 20 zijn...

Hoe zeg je Spongebob Squarepants in andere talen?

Taal

Spongebob Squarepants

Bulgaars

Спондж Боб Квадратни гащи (Spondzj Bob Kwadratnie Gasjie)

Duits

Spongebob Schwammkopf

Deens

Svampebob Firkant

Grieks

Μπομπ Σφουγγαράκης (Bob Sfoungarakis)

Frans

Bob L'eponge

Spaans

Bob Esponja

Hongaars

Spongyabob Kockanadrág

Sloveens

Spuži Kvadratnik

Pools

Spongebob Kanciastoporty

Litouws

Kempiniukas Placiakelnis