Komt een vrouw bij de dokter

Inleiding

Het was eerst het boek van Raymond van de Klundert die in 2003 werd uit gegeven en vervolgens een groot succes

werd. Het gaat over een vrouw Carmen en haar man Stijn die samen ook nog een dochter hebben Lara. Wanneer Carmen ondekt dat ze borstkanker heeft breekt er een moeilijk tijd voor de familie aan. Maar Stijn die dwangmatige vreemd moet gaan maakt het alleen maar moeilijker. Maar nu kun je ook de film bewonderen die pas in de bioscopen draait (26 November 2009) Met actrice Carice van Houten en Barry Atsma in de hoofdrol.

Karakters

Carmen: Is een mooie en een carrieregerichte vrouw die haar eigen bedrijf heeft. Naarmate het steeds zwaarder word moet ze stoppen met haar werk. Ze blijft tijdens haar ziekte verbazingwekkend opgewekt en nuchter.

Stijn: is een heel ander verhaal hij leeft er op los en kan het niet laten om constant Carmen te bedriegen met zijn scharreltjes en uiteindelijk met Roos ook al houd hij ontzettend veel van haar. Ook heeft hij genoeg geld en vrienden waardoor hij zich nergens druk over hoeft te maken. Nadat de ziekte van Carmen is geconstateerd vind hij het erg moeilijk om er mee om te gaan.

Verhaallijn

Stijn en Carmen zijn nog niet zo heel erg lang getrouwd, Stijn heeft een eigenbedrijf en daardoor kan het gezin zonder geldzorgen in het bruisend leven van Amsterdam wonen. Er komt snel een einde aan hun gelukkig leven wanneer Carmen een branderig gevoel heeft aan haar tepel. Een haff jaar terug was Carmen al naar de dokter geweest omdat ze pijn voelde in haar borst. Ze was toen doorverwezen naar het ziekenhuis maar werd daarna weer snel naar huis gestuurd omdat er niks te vinden was. Maar helaas is het deze keer wel mis en krijgt ze de diagnose dat ze agressieve borstkanker heeft. Daarna volgen er veel onderzoeken en een chemotherapie. Omdat de behandeling voor Carmen zo zwaar is belsuit te stoppen met haar werk. Daarbij valt het op dat Stijn steeds vaker weg is. Stijn wil niet zijn stapavond op de Vrijdag opgeven en gaat steeds meer vreemd o.a met vriendinnen van Carmen. Carmen valt het op dat hij steeds vaker weg is en zaterdagsmorgens steeds later het huis in sluipt. Carmen krijgt op een gegeven moment het gevoel dat hij wel moet vreemd gaan omdat zij in de begin van hun relatie eens een sms heeft onderschept. Ze heeft daar toen niet verder bij nagedacht en het maar 'vergeten'. Wanneer Stijn tijdens een festival Roos ontmoet gaat het helemaal verkeerd. Er overkomt hem iets wat hem nog niet eerder is overkomen hij word echt verliefd en er ontstaat een verhouding tussen de twee. Daarna gaat het steeds slechter met Carmen de kanker heeft zich uitgezaaid in de rest van haar lichaam.

Hoe het afloopt kun je natuurlijk in de film zien of in het boek lezen.

Boek en de film

Nadat het boek in 2003 is uitgekomen bleek het in de loop van de jaren een groot succes te zijn. In November 2009 is de film ook uitgekomen en niet totaal onverwachts aangezien het boek een groot succes was.

Het boek kun je in zowat alle boekhandels wel vinden en de film kun je bewonderen vanaf 26 November 2009 in de bioscopen.