Superhelden films, Batman en Spiderman

Superhelden in populaire films

De afgelopen jaren zijn er talloze superhelden, met name gebaseerd op strips, verfilmd. Zelf ben ik een groot fan van dat soort films, dus het leek mij een goed plan om een lijst samen te stellen met alle superhelden films. Helaas voor mij heb ik de meeste daarvan al gezien, maar gunstig voor jou als je ook een fan bent van het genre. Hieronder deel 1 van de lijst die ik gemaakt heb van superheldenfilms inclusief een korte omschrijving. De Spiderman- en Batmanreeks. Zonder spoilers!

Recensies superheldenfilms

Zelf kan ik van praktisch elke film wel genieten, maar ik neem aan dat dit niet voor iedereen zo is en uiteraard vind ik de ene film beter dan de andere. Ik heb cijfers toegekend aan de films op basis van mijn mening.

Spiderman

Zo populair dat er zelfs een trilogie van is gemaakt. Het verhaal gaat over een ontzettende nerd die wordt gebeten door een gemuteerde spin en daardoor een aantal bovennatuurlijke krachten ontwikkeld die logischerwijs veel weghebben van de eigenschappen van diverse spinnen. Bekende acteurs: Toby Maguire, Kirsten Dunst & Willem Dafoe. Mijn mening: Deel 1 een 8,5, deel 2 en 3 een 7. Ik vond vooral deel 1 erg leuk waarin het verhaal wordt verteld hoe spiderman is geworden zoals hij is. Dat levert ook een hoop grappige momenten op wanneer het de hoofdpersoon Peter Parker niet telkens even goed lukt om z'n krachten onder controle te krijgen.

Batman

De afgelopen 20 jaar zijn er een hele hoop films over batman gemaakt, een oude serie en een nieuwe. Onder de oude filmreeks vallen Batman (deel 1, 1989), Batman Returns (deel 2, 1992), Batman Forever (deel 3, 1995) en Batman & Robin (deel 4, 1997). De oude filmreeks heeft een enorme lijst goede en bekende acteurs als Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basenger, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Chris O'Donnel, Arnold Schwarznegger, George Clooney & Uma Thurman. Desondanks vond ik de films ongeveer rond de 7 scoren, niet al te bijzonder. Helemaal vergeleken met de nieuwe filmreeks, waaronder tot op heden de films Batman Begins (2005) & The Dark Knight (2008) vallen. Acteurs hierin zijn onder andere Christian Bale, Morgan Freeman en natuurlijk Heith Ledger in zijn laatste film voor z'n dood (als je de paar scenes in The Imaginarium of Doctor Parnassus niet meetelt).

Batman is altijd al een apart soort superheld geweest, meer een soort vigilante (burgerwacht) die vooral van zijn rijkdom gebruik maakt en in plaats van speciale krachten gebruik maakt van allerlei gadgets om de misdaad te bestrijden. Ook is hij niet de typische goedzak zoals superman, maar balanceerd meer op het randje tussen goed en slecht, een onderwerp waar met name in The Dark Knight veel aandacht aan besteed wordt.

Mijn mening: Batman begins vond ik al fantastisch (8,5), wederom vanwege het verhaal rondom het ontstaan van deze superheld. Bovendien ben ik een groot fan van Christian Bale (o.a. Equilibrium, American Psycho). The Dark Knight is echter nog een stuk beter vind ik (9,5) en zo denken veel anderen er ook over. Niet voor niets staat deze film in de top 10 van alle films op IMDB (International Movie DataBase). Ik vond Heath Ledger heel heel erg sterk in deze film!

Meer superheldenfilms

Zie Superhelden films, Ironman en X-Men . Meer volgen!