Recensie: Die Hard 4.0 - Live Free or Die Hard

Film-Info:

Land: Verenigde Staten Jaar: 2007 Genre: Aktie Tijdsduur: 127 minuten Leeftijd: 12 jaar Ondertitels: Nederlands Taal: Engels

Regie: Len Wiseman Acteurs: Bruce Willis - John McClane Timothy Olyphant -Thomas Gabriel Maggie Q - Mai Lihn Justin Long - Matt Farrell Jeffrey Wright - Victor Pope Mary Elizabeth Winstead - Lucy McClane Kevin Smith - Warlock Yancey Arias - Agent Johnson

Op de cover:

Een aanval op de kwetsbare Amerikaanse computer infrastructuur begint het hele land plat te leggen. Het mysterieuze personage achter deze aanval heeft het gehele digitale netwerk in handen genomen, maar heeft niet gerekend op de ervaren, 'analoge', smart guy: John McClane.

Zo zagen wij de film:

We zien een soort van basis met allemaal mensen die veel verstand van computers hebben. Dan zijn we in een huis bij een paar jongelui, waarvan 1 een computerfreak is, een hacker zeg maar. Maar zijn pc doet een beetje raar en hij drukt op Delete en boem.. Het huis waar hij en wie er ook in de buurt zit ontploft. Dan zie je weer de basis met al die computermensen en dan zijn we ineens in een ander soort van basis en daar komen ze er achter dat hun computers gehackt zijn. Alles maar dan ook echt alles loopt in de soep. Ze zijn er ondertussen ook achter wie de hacker is, denken ze en ze willen dat John McClane hem gaat halen. Hij heeft daar eigenlijk weinig zin in, maar omdat ze toch willen dat hij gaat moet hij wel. Zelf heeft hij echt geen verstand van computers dus het liefste haalt hij de jongen gauw op om hem gauw weer af te leveren. Maar in de buurt waar die jongen woont, is er wat aan de hand, wat McClane en ook de jongen genaamd Matthew niet weet. Hij was aan het hacken en in de tussentijd is er een virus in zijn pc gekomen en hij wilt op Delete drukken. Maar dan staat dus McClane voor de deur en krijgt hij de kans niet om zijn pc uit te zetten. Gelukkig maar.. tenminste dat denken wij, de mensen die de film bekijken. Omdat het te lang duurt gaan de lui die buiten rondhangen zelf actie ondernemen en nemen Matthew onder vuur, maar ze hadden niet op McClane gerekend en die red hem. Hij knalt terug en samen gaan ze op de vlucht. Onderweg komen ze er achter wie er vermoord moest worden en waarom ?? En wie de dader is achter al deze praktijken. Maar onderweg krijgen ze ook nog genoeg tegenslagen, want die man in kwestie stopt niet zomaar met zijn acties en kan met de computer gewoon echt alles regelen wat er maar te regelen valt. Zo komt hij er ook achter dat McClane een dochter heeft en die neemt hij gevangen zodat McClane hem met rust zal laten, maar zo zit hij dus niet in elkaar en daar komt de crimineel dan ook gauw achter.

Stunts en Special effects:

Geweldig gedaan in deze film. Ik en manlief en opa hebben echt op het puntje van onze stoel gezeten met het bekijken van deze film. Genoeg stunts die er zijn en geen moment dat je je eigen verveelt hoor. De stunt met de diverse auto's en de auto met de heli en de brandweerkraan.. die vond ik echt stoer gedaan. En dan de stunt met de auto die een heli ramt....... in de lucht.. echt geweldig. Soms leek het ietwat overdreven, maar eigenlijk mag dat wel in deze film. Wat ik iets te overdreven vond was de F35 bij de snelweg.. vliegt er gewoon onder en tussendoor. Snap wel dat dat tegenwoordig kan hoor, maar vond het toch iets te, maar het was wel mooi om te zien.

Extra's:

Audiocommentaar van de regisseur, de editor en Bruce Willis, Verwijderde en verlengde scènes, Bloopers,Muziekvideo van Guyz Nite, Achter de schermen met Guyz Nite. De extra's zijn leuk om te bekijken. Achter de schermen is altijd interessant en de bloopers zijn ook zeer grappig.

Diverse:

Het beeld zag er grandioos uit. Mooi helder en scherp. En ook het geluid was weer zeer optimaal. Met de dolby aan kon je weer overal van meegenieten. Ook de ondertiteling zat op de goede hoogte en was goed te lezen.

Prijs

We hebben hem bij de A.H. gekocht voor 11.99 euro en 800 airmiles. Leuk prijsje vind ik toch wel. Zonder airmiles kostte hij 19,95 euro geloof ik. Kan ook 19,99 zijn. Hoe duur hij ergens anders is weet ik niet.

Mijn mening:

De hele film vond ik grandioos. Het acteerwerk was ook weer heel erg goed gedaan. Bruce Willis is toch al een goed acteur en ook deze film kwam hij weer goed tot z'n recht. Een geweldige man met z'n droge humor haha. Die komt er trouwens ook genoeg in voor hoor, humor. De andere acteurs waren ook harstikke goed De aktie is ook weer overweldigend. Genoeg geknok en geknal komt er in voor en om over de special effects en stunts zullen we het maar helemaal niet hebben, want die vonden we echt gewoonweg hartstikke goed. Heb pas geleden Die Hard gekeken en die vond ik al goed, maar deze is ook zeer goed. Ze komen bji elkaar in de buurt. De andere delen van Die Hard waren goed, maar niet zo als deze 2.