Alles wat je moet weten over digitale fotolijstjes

Inleiding

Foto's in je huis maken je huis gezelliger en persoonlijker. Het is leuk om goede herinneringen vast te leggen of misschien heb je wel foto's in je huis staan van familie leden die je niet vaak ziet. Op die manier zijn ze toch een beetje bij je. Je kan je foto's laten afdrukken en in een fotolijst doen, maar helemaal van deze tijd is het digitale fotolijstje. Je hoeft je foto's niet meer af te laten drukken en er kunnen meerdere foto's in de digitale fotolijst gezet worden. Zo worden er meerdere foto's afgedraaid. Een digitaal fotolijstje is leuk om in huis te zetten, maar het is net zo leuk om het cadeau te geven aan een ander. Misschien maak je een opa en oma er wel erg blij mee! Wat moet je weten over digitale fotolijstjes?

Wat is een digitaal fotolijstje

De naam zegt het eigenlijk, een digitaal fotolijstje is een fotolijst die de foto's digitaal laat zien. Je kan zo meerdere foto's af laten spelen en je kan ook heel makkelijk nieuwe foto's in het digitale fotolijstje toevoegen.

Maat digitaal fotolijstje

Net als gewone fotolijsten heb je digitale fotolijsten in allerlei maten. De meeste voorkomende maat fotolijst zijn:

 • 7 inch
 • 8 inch
 • 10 inch

Ook heb je verschil in de vorm van het fotolijstje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vierkant digitaal fotolijstje of juist rechthoekig. Om de juiste vorm van een digitaal fotolijstje te kiezen, kan je het beste kijken naar het soort foto's die je gemaakt hebt. Zijn dit liggende foto's of juist staand. Met de juiste vorm van het digitale fotolijstje komen je foto's beter tot zijn recht. Het meest praktische is om een digitaal fotolijstje te kopen die zowel liggend als staand gebruikt kan worden.

Hoe zet je de foto's in het digitale fotolijstje

In het digitaal fotolijstje zit een geheugenkaart. Op deze geheugenkaart kan je de digitale foto's zetten. Je kan de foto's van bijvoorbeeld je computer halen door middel van een usb stick of door de geheugenkaart rechtstreeks op de computer aan te sluiten. Je kan zo heel makkelijk van foto's wisselen. De meest luxe vorm is om je foto's draadloos op je digitale fotolijstje te zetten door middel van bluetooth of wi-fi. Wanneer je een digitaal fotolijstje wilt kopen is het aan te raden om naar de maat van het geheugenkaartje te kijken. Met meer geheugen, kan je meer foto's kwijt.

Dia show en bediening van het digitale fotolijstje

Het leuke van een digitaal fotolijstje is dat je er een soort dia voorstelling van kan maken. Je kan meerdere foto's in het fotolijstje zetten en die kan je na elkaar laten afspelen. Je kan meestal zelf instellen hoeveel tijd je wilt hebben tussen het verspringen van de foto's.

De meeste digitale fotolijstjes moet je met de hand bedienen. Aan de zijkant of de achterkant zitten knoppen waarmee je de fotolijst kan bedienen. De luxere digitale fotolijstjes kan je met een afstandsbediening bedienen.

Waar moet je nog meer op letten als je een digitaal fotolijstje wilt kopen?

 • Let op het aantal pixels. Met meer pixels zullen de foto's scherper te zien zijn.
 • Let op de kijkhoek van het digitale fotolijstje. Met een grote kijkhoek kan je de foto's ook goed zijn vanaf de zijkant.
 • Bij sommige digitale fotolijstjes kan je een collage maken. Zo kan je meerdere foto's in het scherm plaatsen.
 • De meeste digitale fotolijsten moeten op stroom worden aangesloten, maar je hebt er ook met een accu.
 • Sommige digitale fotolijsten hebben een video uitgang waardoor je de foto's op bijvoorbeeld een groot dia scherm kan laten afspelen.
 • Een luxe digitaal fotolijstje kan behalve foto's ook video's en muziek afspelen.
 • De prijzen voor een digitaal fotolijstje liggen erg uit elkaar.
 • Een simpel digitaal fotolijstje kost rond de twintig euro.
 • Een luxe uitvoering kan wel 120 euro kosten.
 • Ook leuk is een digitaal fotolijstje in sleutelhanger uitvoering

Conclusie

Er worden steeds nieuwe dingen ontwikkeld. Een digitaal fotolijstje is erg leuk en makkelijk om in huis te hebben. Je kan er makkelijk meerdere foto's op zetten en je kan de foto's ook heel makkelijk vernieuwen. Zo blijven je foto's up to date. Je kan een digitaal fotolijstje zo luxe maken als je zelf wilt. Je hebt een simpele versie voor als je er puur foto's op wilt zetten, maar je kan ook voor een luxe uitvoering kiezen. Daarbij kan je de foto's bijvoorbeeld draadloos uploaden en ook video's en muziek afspelen. Kortom, je kan alle kanten op met een digitaal fotolijstje!