Waar vind je de mooiste fotolijsten

Inleiding

Veel mensen hangen foto's in hun huis op of zetten ze bijvoorbeeld neer op een tafeltje. Foto's in het huis zorgen voor een gezellige en persoonlijke sfeer. Het zegt toch wat over jou en je leven. De foto zelf is belangrijk, maar de fotolijst waar de foto in zit misschien wel net zo! Fotolijsten die goed bij je huis en de inrichting passen maken je huis helemaal af. Je hebt fotolijsten in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan groot en klein. Maar ook met de lijst zelf kan je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de fotolijst of de kleur. Waar moet je op letten als je fotolijsten wilt kopen? En hoe kies je de mooiste fotolijst?

Waar moet je opletten als je fotolijsten wilt kopen

(Bijna)Iedereen heeft wel foto's in zijn huis staan. Voor mensen is het vanzelfsprekend om een fotolijst te kopen en de foto's op te hangen. Maar fotolijsten kunnen ook wat bijzonders aan je huis toevoegen. Je hebt bijvoorbeeld opvallende fotolijsten, zodat de aandacht automatisch naar de fotolijst en zijn foto wordt getrokken. Maar je kan ook kiezen voor een fotolijst die bij jouw interieur past waardoor alles één geheel wordt. Waar moet je opletten als je fotolijsten wilt kopen?

Maat van de fotolijsten

Welke maat fotolijst je koopt is afhankelijk van de maat foto die je wilt ophangen of neerzetten. De meeste mensen gebruiken kleine foto's om neer te zetten op een tafel of kast. De grotere fotolijsten worden gebruikt om op te hangen. Erg leuk is om een collage te maken van de foto's. Je kan verschillende fotolijsten ophangen om één geheel te maken. Zo lijkt het net of je een schilderij van foto's hebt.

De fotolijst zelf

Er is ontzettend veel variatie in fotolijsten. Wat je mooi vind, is afhankelijk van je smaak. De één houdt van simpel en naturel, terwijl een ander graag van opvallende en aparte dingen houdt. Een fotolijst kan veel zeggen over iemands smaak. Waar kan je uit kiezen bij het kopen van een fotolijst?

  • Het materiaal. (Bijvoorbeeld hout, kunststof of metaal)
  • De vorm van de fotolijst. Je hebt de gewone rechthoekige lijsten, maar er zijn nog veel meer vormen. Denk aan ovaal, rond of hartvormig.
  • Kleur van de fotolijst. Welke kleur je voor je fotolijsten kiest is afhankelijk van wat je mooi vindt en wat bij de rest van je huis past. Heb je veel hout in je huis, dan is een houtkleurige fotolijst het mooist. Of misschien heb je wel een kamer met veel kleuren en frutsels, dan past een opvallend gekleurde fotolijst er perfect tussen.
  • Een brede of een smalle lijst. Je hebt brede en smallen lijsten. Bij een smalle lijst zal de nadruk het meest op de foto zelf worden gelegd omdat de fotolijst bijna niet opvalt. Een brede fotolijst zal meer opvallen.

Conclusie

Je kan de aanschaf van fotolijsten zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt fotolijsten van rond de vijf euro. Dit zijn vaak simpele fotolijsten. Wanneer je aparts wilt of een mooi afgewerkte fotolijst, dan moet je daar wat meer geld voor neerleggen. Je koopt fotolijsten om je foto's op te hangen, maar de lijst zelf kan ook voor extra sfeer zorgen. Foto's zijn toch vaak het visite kaartje van een huis!