Waar kun je online schilderijen kopen

Inleiding

Kunst in huis doet het altijd goed. Een paar schilderijen geven je huis extra sfeer en maken een kamer als het ware af. Een schilderij is zeer persoonlijk. Wat jij mooi vindt, dat vindt een ander misschien wel afschuwelijk. Het is vaak erg moeilijk om een schilderij te vinden dat helemaal naar je smaak is en die goed bij je kamer past. Gelukkig kun je online heel gemakkelijk schilderijen kopen. Deze schilderijen zijn over het algemeen door echte kunstenaars gemaakt! Waar kun je online de mooiste schilderijen kopen?

Online schilderijen kopen

Een schilderij geeft je kamer net wat extra's. Maar voor een beetje schilderij betaal je al snel een paar honderd euro. Logisch dat het schilderij helemaal naar je zin moet zijn! Toch is het nog best moeilijk om een mooi schilderij te vinden, vaak moet je er net tegenaan lopen. Je kunt online gemakkelijk op zoek gaan naar een mooi schilderij. Het aanbod is een stuk groter, je kunt gemakkelijk zoeken en ook qua prijs is het een voordeel. Er zijn verschillende webwinkels waar je online schilderijen kunt kopen.

Schilderijencanvas.nl

Een andere mogelijkheid om online schilderijen te kopen is bij Schilderijencanvas.nl. Het aanbod is minder groot dan bij bovenstaande online galerie, maar er zitten wel hele mooie schilderijen tussen. Zeker wanneer je niet weet wat je precies wilt, dan kun je het beste zoveel mogelijk schilderijen bekijken om ideeën op te doen! De meeste schilderijen kosten rond de tweehonderd euro. Erg bijzonder is dat je ervoor kunt kiezen om een eigen afbeelding te laten schilderen! Misschien heb je wel een mooie foto die je graag als schilderij zou willen hebben! Zo weet je zeker dat je een uniek stukje kunst in huis hebt!

Kunstvoorjou.nl

Een derde mogelijkheid is Kunstvoorjou.nl. Bij Kunstvoorjou.nl worden voornamelijk moderne schilderijen verkocht. Je kunt gemakkelijk zoeken op thema, zoals:

 • Bloemen en planten
 • Figuratief
 • Dieren
 • Landschappen

Ook de schilderijen voor een baby- of kinderkamer zijn de moeite waard om eens te bekijken. Ook de schilderijen die uit meer delen bestaan zijn een aanrader. Je weet zeker dat je iets speciaals in huis haalt!

Bijzondereschilderijen.nl

Bijzondereschilderijen.nl is een online galerie. Zoals de naam al zegt worden hier allerlei bijzondere schilderijen verkocht. De meeste schilderijen kosten maximaal vijfhonderd euro. Je kunt gemakkelijk zoeken op thema, zoals:

 • Abstract
 • Kleurrijk
 • Drieluik schilderijen
 • Stillevens
 • Boeddha

Alle schilderijen op Bijzondereschilderijen.nl zijn door echte kunstenaars gemaakt. De collectie wordt ook regelmatig uitgebreid met nieuw werk. De meeste schilderijen zijn geverfd met olieverf. Ook worden de zijkanten meegeschilderd, zodat je niet tegen een kale rand aankijkt. Een groot voordeel van deze online galerie is dat er geen verzendkosten worden gerekend!

Tips voor het online kopen van een schilderij

 • Let altijd goed op de afmetingen en probeer je in te beelden hoe het schilderij in je kamer op die plek zou staan. Een te klein schilderij valt niet erg op, terwijl een te groot schilderij juist overdreven is.
 • Bij twijfel is het mogelijk om het schilderij in het echt te kunnen bekijken.
 • Ook bieden de meeste online galeries de mogelijkheid om het schilderij binnen een bepaalde tijd terug te kunnen sturen als het niet bevalt.

Conclusie

Het klinkt misschien een beetje vreemd om online een schilderij te kopen. De meeste mensen vinden het moeilijk om van een plaatje te kopen. Het grote voordeel van online schilderijen kopen is dat het aanbod een stuk groter is dan een normale galerie en dat je over het algemeen goedkoper uit bent. Wanneer je online een schilderij wilt kopen, zorg er dan voor dat je zeker weet dat het schilderij helemaal naar je zin is en dat het perfect bij je kamer zou passen!