Hilter's schilderijen geveild

Wie of wat is Mullock's?

Mullock's is een Brits veilingshuis dat de Numero Uno is in Groot-Brittanië wat betreft het onder de hamer brengen van sportartikelen. Het veilingshuis is gevestigd door John Mullock, die zelf een actief beoefenaar is van golf en zeilen. Hoewel naast het veld heeft hij een grote passie voor voetbal, rugby, cricket en tennis. Hierdoor heeft hij in 30 jaar zeer veel kennis kunnen vergaren over deze sporten. In al van de opgesomde milieu's heeft hij ook vele vriendschappen en zakenrelaties opgebouwd. Deze kennis en kennissen hebben hem tot een groot en rijk man gemaakt.

Dit is de site van Mullock's: http://www.mullocksauctions.co.uk/Company%20History.htm.


Protest van de Joodse gemeenschap

Het veilinghuis Mullock's is in 2005 in een negatief daglicht komen te staan in het medialandschap. De reden was dat ze een door Hitler gesigneerde foto onder de hamer wilde brengen. Een lid van de Joodse gemeenschap in Hereford protesteerde en het veilingshuis trok de foto toen in. Enkele dagen voor deze op stapel staande veiling, was de bevrijding van het Jodenkamp Auschwitz nog herdacht. Dit artikel kan je terugvinden in het online-archief op deze site: http://hnn.us/roundup/archives/41/2007/8/

13 schilderijen van de Führer's hand

Deze 13 schilderijen worden eerst aan het publiek getoond alvorens ze in april 2009 definitief worden geveild en in iemands handen vallen om misschien nooit meer boven water te komen.

Sergean-Majoor Willie J. McKenna heeft deze schilderijen in 1945 ontdekt tijdens zijn stationnering in het Duitse Essen. Hij heeft ze verkocht aan iemand wiens naam niet bekend is. Die 'onbekende' heeft nu beslist de schilderijen te verkopen. Sinds 1945 zijn de schilderijen niet meer in het openbaar vertoond. Experts zijn zeker dat de kunstwerken van de hand van Adolf Hitler zijn.

Elk van de stukken is individueel bekeken en onderzocht naar authenticiteit door Peter Jahn, een gerenommeerd expert van de Oostenrijkse periode van Hitler's leven. Op deze site van Peter Jahn kan je meer informatie vinden over de stukken: http://www.snyderstreasures.net/pages/hartworks.htm.

Een van de schilderijen is een aquarel uit 1910. Er staat een riviertje en een man op een stenen bruggetje op. Het is het oudste zelfportret van de hand van Hitler. Dat het van de Nazidictator is, lijdt geen twijfel omwille van de karakteristieke haarstijl van de man op het bruggetje en de aantekeningen A.H. erop (aldus de experts).

De dertien schilderijen worden op 23 april 2009 geveild bij de paardenrenbaan in het Britse Ludlow zie site http://www.ludlowracecourse.co.uk/.

Kunstschilder

In 1907 was Hitler vastberaden dat hij kunstschilder wilde worden. Echter werd hij werd twee keer afgewezen namelijk in 1907 én in 1908 door de Kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Kunstkenners vinden dat zijn schilderstijl niets heeft van iemand met talent voor de schilderkunst. Experts die zijn stijl analyseerden, kwamen niet tot de vaststelling dat niets ook maar een vermoeden gaf dat er zo'n monster achter Hitler schuil ging.