Zo vervang je de snaren van een gitaar

Inleiding

Veel mensen vinden het vervangen van de snaren van je gitaar moeilijk, of zijn bang om de gitaar te beschadigen, en laten het daarom over aan een pro. Niet doen, je kunt het echt zelf!

Zo moet het

Ten eerste, als je de snaren van je gitaar vervangt, let dan goed op dat je niet alle snaren er in één keer af haalt, want dat is slecht voor de hals! Draai een snaar los, zo ver totdat je hem eraf kan halen, en pak vervolgens de snaar die op die plaats moet komen. Steek het bolletje op de plaats waar hij vast moet komen te zitten en pak vervolgens het uiteinde van de snaar vast.

Steek het uiteinde door de ring van de stemknop, en let er op dat je dit van binnen naar buiten doet! Dus van het midden van de headstock naar de buitenkant.

Draai de snaar weer aan en zorg ervoor dat het losse deel van de snaar over het gespannen deel komt! Dit herhaal je voor alle zes de snaren. Het maakt niet uit als het niet in één keer lukt, de eerste paar keren dat ik het deed, deed ik er bijna een uur over om ze allemaal te vervangen.

Tips

  • Als je de nieuwe snaar aandraait, zorg er dan voor dat het gespannen deel steeds lager op de knop komt te zitten.
  • Als je snaren hebt vervangen met dikkere/dunnere snaren, kan de spanning van de hals veranderd zijn. Draai dan voorzicht met een imbussleutel de hals wat strakker of losser.

Succes!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden