Wat is de iPod Touch

Inleiding

De iPod Touch, ontwikkeld door Apple en superbekend. Echt zo'n hebbe-dingetje, zo'n slicke gadget. De iPod Touch is voorzien van een touchscreen, wat niet zo raar is als je de naam in je achterhoofd houdt. Inmiddels is er al de 2e generatie van de Touchs, dus ik ga het daar nu even over hebben!

Informatie

De iPod Touch, uitgerust met Wi-Fi waarmee je Safari (internetbrowser) en YouTube kan gebruiken. In principe zou je internet overal ter wereld hebben, maar ik betwijfel of je echt snelle connectie heb in hartje Afrika...? Verder heeft de iPod Touch ook de volgende applicaties: Kalender, Mail (met contacten), Beurzen, Google Maps, Weer, Klok, rekenmachine, notities, (alleen in de 2e generatie) Bluetooth en last but not least; de App Store. Ik denk dat de meeste mogelijkheden voor zich spreken, maar de App(lication) store misschien niet...

De App Store

In de App store die in zowel de iPhone en de iPod Touch zit verwerkt is het mogelijk om Apps te downloaden. Apps (afkorting van Applications) zijn kleine soms leuke of grappige applicaties die op de iPod Touch gedownload en gezet kunnen worden. Zo onstaan er grappige applicaties (iBeer bijvoorbeeld), maar ook handigere applicaties. Nu is er inmiddels ook een SDK (software development kit) uitegeven waarmee het mogelijk wordt om zelf apps te maken en te delen in de App store, waar je de apps koopt. Zo kun je met dit handige apperaatje ook nog wat verdienen, want als jouw zelfgemaakte app wordt gekocht door iemand, verdien je 70% van het betaalde geld. Dus er twee mensen jou app van één euro kopen, krijg je €1,40. Wat dus best kan oplopen, mits je een écht handige app heb ontwikkeld.

Versies

Er zijn dus 2 generaties, waarvan nu bijna alleen maar de 2e nog wordt verkocht. Bijde generaties zijn te koop in alleen zwart, in de de de -8gb, -16gb en -32gb uitvoering. De levensduur van de 2e generatie is: 36 uur audio afspelen en 6 uur video afspelen.

Kopen?

Voor dit alles-in-een multimedia apperaat betaal je voor de: 8gb versie €209,- 16gb versie €275,-32gb versie €369,-

Nu is je vraag misschien, hoeveel geheugenk / memory heb je nou écht nodig? Nou dat hangt er een beetje van af. Op de 8gb versie kan je ongeveer 1750 liedjes zetten. En een app verschilt; van 1-10mb (meestal dan, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen).

Echt een top-product, al zeg ik het zelf!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden