Wie zijn de Rascal Flatts

Inleiding

Rascal Flatts is een band bestaande uit drie mannen. Ze maken muziek in het genre country rock en zijn vooral erg bekend in Amerika. Het begon met twee neven, Gary LeVox en Jay DeMarcus, die altijd al de droom hadden om een muziekcarrière te beginnen. Toen Jay DeMarcus auditie deed bij een andere band, ontmoette hij Joe Don Rooney met wie hij besloot zelf een band op te richten. Gary LeVox werd hier natuurlijk direct bij betrokken. Gary LeVox, 39 jaar, is de leadzanger, Jay DeMarcus, eveneens 39 jaar, speelt bassgitaar en zingt ook en Joe Don Rooney, de jongste met een leeftijd van 34 jaar, speelt leadgitaar en zingt ook.

Hoe het begon

In 1999 begon Rascal Flatts officieel met muziek maken op een professioneel niveau. Vanaf 1999 heeft het drietal al zes studioalbums uitgebracht en een greatest hits album. De zes studioalbums zijn Rascal Flatts, Melt, Feels like today, Me and my gang, Still feels good en Unstoppable. Bijna al deze albums hebben meerdere keren Multi-platinum ontvangen in Amerika. Het volgende album Nothing Like This komt uit in Oktober dit jaar, 2010. Hun doorbraak in andere landen moet nog komen, maar langzaamaan beginnen ze bekender te worden in Europa. Dit komt vooral door de films en televisieseries waar ze in voor komen. Zo hebben ze alledrie gespeeld in een aflevering van CSI, CSI: Crime Scene Investigation, waarin ze een optreden hebben. Een van de bandleden wordt geëlektrocuteerd en de andere twee zijn hoofdverdachten. In de net uitgekomen film Hannah Montana: The Movie komen ook enkele liedjes van de countryband voor. De groep heeft enorm veel liedjes geschreven, waaronder erg veel hits. Hun bekendste hit is Bless the broken roads, deze stond namelijk vijf weken op nummer 1 in Amerika. Meerdere nummer1-hits zijn These Days, Mayberry, Fast Cars and Freedom, What Hurts the Most, My Wish, Stand, Take Me There, Here en Here Comes Goodbye. Het financiële succes hebben de drie mannen te danken aan hun overweldigende tours. De tours verkopen enorm goed door de geweldige muziek, maar ook dankzij de vele special effects, zoals lasers en videofragmenten. Iedere tour pakken ze alles, tot in de details, weer groot aan en daarom verdienen ze dit dubbel en dik terug. Per tour verdienen ze namelijk miljoenen! Al negen tours zijn achter de rug en in 2010-2011 hebben ze de Nothing Like This tour, vernoemd naar hun laatste album. Hiervan wordt ook verwacht dat het een groot succes gaat worden.

Meer over de Rascal Flatts

Je kan het succesvolle trio volgen via hun eigen site www.rascalflatts.com. Ook kan je ze volgen via de populaire site twitter. Hun gezamelijke twittersite is www.twitter.com/rascalflatts, maar je kan natuurlijk ook ieder lid appart volgen via www.twitter.com/garylevox, www.twitter.com/jaydemarcus of via www.twitter.com/joedonrooney. Als je naar een optreden van de Rascal Flatts wil, moet je helaas naar Amerika gaan om het muzikale drietal te zien en te horen, want buiten hun vertrouwde staten geven ze geen optredens. Je kan natuurlijk wel hun muziek luisteren via youtube en wie weet ben jij binnenkort wel een ongelofelijk goede fan!