Wie zijn De Toppers

Inleiding

De Toppers, een gelegenheidsformatie, oorspronkelijk geformeerd door 3 artiesten die al jaren een succesvolle solo carrière hebben. Bekend om hun kleurrijke uitstraling en hun jaarlijks veelvuldig bezochte concerten 'De Toppers in Concert'.

Na het vertrek van zanger Gordon medio 2009 werd er maandenlang gespeculeerd over wie de nieuwe Topper naast René Froger en Jeroen van der Boom zou worden. Verschillende namen, zoals Frans Bauer en de terugkomst van Gerard Joling deden de ronde. Tot De Toppers op 3 december 2009 met wel heel verrassend nieuws kwamen: zowel Gerard Joling als Gordon komen terug bij De Toppers én De Toppers gaan voortaan als kwartet door het leven!

Geschiedenis

De bezetting van De Toppers na het vertrek van Gerard Joling en de komst van Jeroen van der Boom

De oorsprong van De Toppers voert terug naar een concertreeks die zanger René Froger in 2004 in de Amsterdam ArenA gaf. Voor deze gelegenheid had hij zowel Gerard Joling als Gordon als gasten gevraagd. Dit optreden met zijn drieën bleek aan te slaan bij het publiek en zo ontstond in 2005 de gelegenheidsformatie 'De Toppers'. In datzelfde jaar begonnen De Toppers met hun eerste concertreeks van 'De Toppers in Concert'. Dit eerste jaar gaven ze twee uitverkochte concerten. De populariteit groeide met het jaar en de concerten van De Toppers staan elk jaar weer garant voor een avondje vol feest en meezingen op covers van andere artiesten én natuurlijk niet te vergeten hun eigen solo-hits. Bij alle conceren zijn er altijd meerdere gastoptredens van bekende en oude bekende artiesten.

In september 2008 werd bekend dat De Toppers de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2009 zouden worden. Echter kwam er niet veel later onenigheid tussen Gerard Joling en Gordon waardoor Joling uit De Toppers stapte. De overgebleven Toppers maakten medio november bekend dat Jeroen van der Boom (een goede vriend van Joling) de nieuwe Topper zou worden. In deze formatie deden De Toppers mee aan het Eurovisie Songfestival en gaven ze de concertreeks 'De Toppers in concert 2009'.

Medio 2009 werd bekend dat Gordon uit De Toppers was en werd er druk gespeculeerd over wie de nieuwe Topper zou worden. Zo werd Frans Bauer genoemd, maar ook werd er hevig gespeculeerd over de terugkomst van Gerard Joling nu Gordon weg was. Op 3 december kwam er een einde aan alle speculaties en kwam er nieuws waar nog niet over gespeculeerd was. Gerard Joling en Gordon bleken hun ruzie uitgepraat te hebben en kwamen beiden terug bij De Toppers. Dit betekende niet dat er iemand anders weg moest, nee in plaats van een trio worden De Toppers een kwartet.

De Toppers zijn vanaf 3 december 2009: René Froger, Gerard Joling, Gordon en Jeroen van der Boom.

De Toppers in Concert

Sinds 2005 geven De Toppers ieder jaar een concertreeks genaamd 'De Toppers in Concert' en wordt deze uitgegeven op DVD.

  • De Toppers In Concert 2005
  • De Toppers In Concert 2006
  • De Toppers In Concert 2007
  • De Toppers In Concert 2008
  • De Toppers In Concert 2009

Het Eurovisie Songfestival

De eerste bezetting van De Toppers

In mei 2009 deden De Toppers mee aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Moskou (Rusland). Het Eurovisie Songfestival is zo georganiseerd dat niet meer alle landen direct mee mogen doen aan de grote Finale. Dit doordat het aantal Europese de afgelopen decennia drastisch is gegroeid en er dus veel meer landen mee willen doen. Aan de hand van de prestaties van het jaar daarvoor van de Nederlandse inzending, had Nederland niet direct een plaats in de finale en moest zich proberen door middel van de halve finales alsnog te kwalificeren.

De Toppers deden in deze tweede halve finale mee met het nummer 'Shine'. Helaas kregen zij niet genoeg punten (11) en konden zij niet door naar de grote Finale.