Wie is Justin Bieber

 Justin Bieber

Justin Drew Bieber (Stratford, 1 maart 1994) is een Canadese zanger die zijn carrière op Youtube begon. In ongelooflijk korte tijd is Justin Bieber een internationale beroemdheid geworden met wereldwijd miljoenen (voornamelijk vrouwelijke) fans.

Jeugd

De ouders van Justin Bieber heten Pattie Mallette en Jeremy Bieber. Toen Justin Bieber twee jaar oud was, begon hij met drummen en al snel daarna begon hij gitaar te spelen. Hij leerde zichzelf gitaar, piano, trompet en drums spelen. Toen hij twaalf jaa roud was begon hij te zingen en hij zong bij een lokale zangwedstrijd. Justin eindigde als tweede en dit gaf hem de motivatie om verder te blijven zingen. Justin Bieber heeft een jonger zusje en een broertje die in november 2009 is geboren. Zijn ouders zijn wel gescheiden en momenteel woont hij met zijn moeder in Atlanta, terwijl zijn vader nog in Canada woont.

Youtube

Justin Bieber plaatste filmpjes van zichzelf op Youtube voor vrienden en familie die niet bij de lokale zangwedstrijd aanwezig konden zijn. Maar een invloedrijke persoon van het platenlabel Island Def Jam (het platenlabel van de bekende R&B artiest Usher) klikte per ongeluk op een van Justin Biebers' video's en raakte behoorlijk onder de indruk van wat hij hoorde. Hij raakte zelfs zó onder de indruk dat hij er alles aan deed om meer informatie over Justin Bieber te vinden. Hij slaagde erin om het theater te vinden waar Justin Bieber optrad, daarna zijn school en vervolgens het telefoonnummer van de moeder van Justin Bieber. Zijn moeder stond toe dat Justin Bieber (hij was 13 jaar oud op dat moment) naar Atlanta vloog om enkele nummers op te nemen. Een week daarna zong hij voor Usher zelf. Hij was ook onder de indruk en in oktober 2008 tekende Justin Bieber voor een platencontract.

Carrière

De eerste single van Justin Bieber, “One Time” kwam uit terwijl Justin Bieber zijn debuutalbum aan het opnemen was. Het nummer bereikte in juli 2009 de twaalfde plaats van de Canadian Hot 100 tijdens de eerste week en bereikte daarna zelfs de nummer 17 van de Billboard Hot 100. In de herfst van 2009 bereikte het nummer internationaal succes. Al snel daarna kwam zijn album uit en om deze te promoten, trad hij op in veel live shows, zoals:

 • mtvU's VMA 09 tour
 • The Today Show
 • The Dome
 • The Next Star
 • YTV's
 • Lopez Tonight
 • Good Morning America
 • The Ellen DeGeneres Show
 • Chelsea Lately

Daarnaast zong hij het lied “Someday at Christmas” van Stevie Wonder voor president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama in het witte huis. Daarnaast presenteerde hij de 52ste Grammy Awards. Hij zong ook een nummer om geld op te halen voor Haïti na de aardbeving.

Feiten over Justin Bieber

 • De grootste hit van Justin Bieber is “Baby”. Deze heeft hij samen met de bekende rapper Ludacris opgenomen. In totaal kwam dit nummer in maar liefst 8 landen in de top 10 voor.
 • De Britse zanger Taio Cruz heeft de nummers van het volgende album van Justin Bieber geschreven.
 • Justin Bieber is in de puberteit en daardoor is zijn stem nu dieper dan toen hij zijn eerste album heeft opgenomen. Hierdoor kan hij sommige noten van de hit “Baby” niet meer raken.

Bron

Wikipedia - Justin Bieber