Heldervoelendheid

Inleiding

Als je het zesde zintuig hebt ben je paranormaal begaafd. Het zesde zintuig is heel breed. Zo kan je helderziend zijn, Heldervoelend, Helderwetend, Helderhorend, Helderruikend of helderproevendheid. Dit zijn de zes hoofdvormen van het zesde zintuig. Binnen deze hoofdvormen heb je ook weer subvormen. Dit artikel gaat over helderziendheid.

Heldervoelendheid

Andere namen hiervoor zijn gevoelig zijn, paranormaal voelen, helder voelen of fijn gevoeligheid. Het herdervoelen is het kunnen voelen van energieën die iemand die niet heldervoelend is niet kan voelen. Dit zijn vaak energieën van een bepaalde plek waar je op dat moment bent. Dit kunnen ook emoties en gevoelens van mensen zijn.

De mogelijkheden

Vaak kunnen mensen die heldervoelend zijn maar een deel of een paar dingen van deze mogelijkheden:

Het voelen van bepaalde energieën met de hand

Het voelen van energie ergens anders

Kleuren kunnen gebruiken in de communicatie

Het kunnen voelen dat iemand dood gaat

Het kunnen voelen van emoties of gevoelens van andere mensen

Schulpen

Voelen van een verwante ziel

Automatisch schrift

Elektronsensibel

Voelen van bepaalde energieën met de hand

Dit kan met meerdere lichaamsdelen. Degene die dit kan, kan warmte of kou voelen als er iets mis is. Er zijn mensen die dit allebei kunnen voel: warmte en kou. Ze geven allebei aan dat er iets mis is in het lichaam. Als deze persoon warmte voelt weet hij dat precies waar het fout zit. Voelt hij kou dan weet hij niet precies waar het zit maar zit hij wel in de goede richting.

Het voelen van energieën ergens anders

Als er extreem veel positieve energie naar je toekomt, kan het gaan tintelen in een deel van je hoofd. Als deze energie sterk genoeg is kan het hele hoofd gaan tintelen die soms tot in je schouders te voelen is. Deze tintelingen zijn lekker om te voelen.

Er zijn ook negatieve energieën waarvan je een tinteling krijgt die niet lekker voelt. Dit gebeurt vaak als iets niet goed voelt. Het kan ook dat je op bepaalde plaatsen het gevoel krijgt dat je moet knielen omdat je onderbenen dan heel zwaar worden of dat ze zo zwaar worden dat je het gevoel krijgt dat je wegzakt in de grond.

Kleuren gebruiken in de communicatie

Dit betekent dat iemand bijvoorbeeld een geest ziet, hij ziet dan alleen maar de kleuren en hij heeft bepaalde gevoelens daarbij. De energie en informatie die via zijn gevoel binnen komt ziet hij als kleuren. Ieder stukje informatie heeft een andere kleur en ze weten vaak wel wat de kleuren betekenen. In die kleuren kun je zelfs zien waar de kleuren vandaan komen.

Het kunnen voelen dat iemand dood gaat

Voordat iemand doodgaat, gaan er een heleboel dingen aan vooraf. Een mens moet dan eerst losgemaakt worden van zijn lichaam. Dit kan heel lang duren en word gedaan door engelen. Er zijn mensen die deze engelen kunnen aanvoelen bij iemand. Dit zijn mensen die meestal onbewust bezig zijn met dit sterfproces.

Het kunnen voelen van emoties of gevoelens bij andere mensen

Wat een Heldervoelend persoon soms ook kan is het aanvoelen van de emoties en gevoelens van andere mensen. Het zou kunnen dat hij deze gevoelens voelt en overneemt, dit kunnen ze beter niet doen omdat ze er dan zelf mee zitten.

Om dit te voorkomen kan dit voelen bij de persoon zelf maar ook op afstand met bijvoorbeeld een foto. Sommige mensen voelen bij een foto zelfs een hartslag van degene op de foto. Als hij zich te veel belast met deze gevoelens en emoties van anderen kan hij zelfs ‘dronken’ raken van die vele emoties en gevoelens die hij oppikt. Als een persoon van een foto bijvoorbeeld maagkanker heeft kan een Heldervoelende hier zelfs maagpijn van krijgen. Op deze manier zouden ze misschien ook kunnen voelen bij andere mensen hoe ze in elkaar zitten.


Schulpen

Als je dit ziet dan gaat er als het ware een wezen door je lichaam heen. Dit zou bijvoorbeeld een lichtbol kunnen zijn of een andere vorm van licht. Over het algemeen hebben mensen die dit meegemaakt hebben een heel erg lekker gevoel gehad toen dit gebeurde. Deze ervaring is heel erg zeldzaam. Soms kan het betekenen dat het wezen je bedankt voor iets wat je gedaan hebt.

Het voelen van verwante zielen

Hiermee word bedoeld dat als je iemand voor het eerst ontmoet dat je dan het gevoel bij diegene hebt dat je hem al kent, dat samen iets hebt. Iets wat niet uit dit leven is maar best eens uit het vorige leven zou kunnen zijn.

Automatisch schrift

Dit kan bijvoorbeeld een stuk tekst zijn die geschreven is door een engel of een geest met jouw hand. Het lijkt dan net alsof je hand tijdelijk overgenomen word en zomaar een stukje tekst schrijft. Dit kan in je eigen taal geschreven worden maar ook in een andere taal. Het geschreven stukje zal dan waarschijnlijk niet op je eigen handschrift lijken. Wanneer iemand onder het automatisch schrijven erover nadenkt, zal dit gelijk ophouden.

Elektronsensibel

Er zijn in deze tijd heel erg veel apparaten in huis waar veel straling vanaf komt. Dit is niet alleen in huis het geval maar ook buitenshuis. Sommige mensen zijn heel erg gevoelig voor deze straling. Er wordt gedacht dat dit eigenlijk niet in dit rijtje thuishoort omdat het ook nog zoiets bestaat als overgevoelig voor straling.