Wat zijn dolende zielen

Inleiding

Het komt nogal eens voor dat mensen geesten waarnemen in hun huis, ook kun je geesten tegen komen op andere plekken dan je huis. Je kan bijvoorbeeld denken aan plekken met een geschiedenis. Ook gevangenissen en kastelen kunnen bezocht worden door geesten. Maar waarom heb je de zogenaamde dolende geesten en wat zijn de verschijnselen van geesten in je huis? In dit artikel zal ik nader verklaren waarom dit zo is.

Oorzaken van dolende zielen

Waarom geesten rond blijven hangen op aarde en niet verder gaan kan verschillende redenen hebben:

  • Ploselinge dood (door bijvoorbeeld een hartaanval of ongeluk)
  • Traumatische dood (vermoord of zelfmoord)

Ook kan het voorkomen dat een ziel het gevoel heeft dat er nog iets niet afgerond is in zijn aardse leven bijvoorbeeld na een hevige ruzie met een familielid. De ziel kan zich ook nog te hevig vastklampen aan zijn aardse leven. Hij heeft dan de wil niet om verder te gaan en blijft daarom rond dolen om zijn geliefden zonder dat diegene er enige erg in heeft dat dit erg angstig kan zijn. Wanneer iemand plotseling overlijd dan heeft diegene vaak in het begin nog niet door dat hij dood is en zal denken dat hij nog leeft. Tot op het moment dat het echt doordringt dat hij op een aardse manier geen contact meer kan maken. Meestal wanneer iemand komt te overlijden word diegene begeleid naar het licht en word hij daar opgevangen door geliefden die al heen zijn gegaan. Sommige geesten willen eerst niet naar het licht of kunnen het gewoon weg niet doordat ze nog te gebonden zijn aan hun aardse leven. Meestal vinden ze na een tijdje hun weg wel maar het kan ook zijn dat ze niet weten hoe en dat ze dan hun weg zoeken via de levenden.

 Je kan geesten onder twee categorieen indelen namelijk: negatieve en positieve geesten van de laatste zul je waarschijndelijk niet zoveel last van hebben. Ze zullen alleen wanneer ze de weg naar het licht niet kunnen vinden proberen de aandacht bij de levenden te zoeken door bijvoorbeeld met electriciteit te gaan spelen(radio aan en uit, lampen aan en uit). Heb je een negatieve geest dat is een heel ander verhaal en die zal zich niet 1,2,3 laten verjagen en zal dan ook alles uit de kast gaan trekken om je aandacht te krijgen.

Symptonen van dolende geesten

Wanneer een geest contact probeert te zoeken kunnen de volgende verschijnselen optreden:

  • Nachtmerries of bizarre dromen(die niet van jezelf zijn). 
  • Het gevoel hebben constant in de gaten te worden gehouden.
  • Wanneer je op een bepaalde plek in huis aankomt dat de sfeer van de kamer geheel anders is dan in de rest van het huis/gebouw.
  • Stemmingswisselingen
  • Stemmen/geluiden horen(dat kan gaan van voetstappen tot daadwerkelijk een stem horen).
  • Er wordt 'gespeeld' met electriciteit.
  • Plotselinge temperatuursdalingen
  • Spullen die verdwijnen en ergens anders weer opduiken.

Wanneer je meent geesten in huis te hebben dan is het een aanrader om het huis te reinigen met witte salie. Ook kun je een paragnost inschakelen die weet wat hij/zij doet.

Het meenemen van geesten

Het kan ook voorkomen dat je een geest met je meeneemt naar huis toe zonder dat deze enige connectie met je heeft. Dit kan gebeuren wanneer je zelf op jacht bent gegaan naar geesten, en je niet goed bij de consequenties hebt nagedacht. Je hebt je dan onbeschermd begeven op een terrein waar je je niet behoorde te begeven en voor een negatieve geest de uitgekozen kans om zich aan je te 'plakken'. Hetzelfde kan gebeuren door middel van glaasje  draaien. Hier komen ook alleen maar negatieve en dolende geesten op af.

Is dit het geval neem dan kontakt op met een goede paragnost.