Wat wil je weten over de leesmap

Inleiding

Veel mensen houden ervan om lekker een tijdschrift te lezen. Je hebt in Nederland veel verschillende soorten tijdschriften. Dit kunnen bijvoorbeeld tijdschriften voor mannen of vrouwen zijn, maar ook over allerlei verschillende onderwerpen zoals sport, mode, roddels en auto's. Ook voor kinderen heb je leuke tijdschriften, denk bijvoorbeeld aan stripverhalen. Je kan een tijdschrift los in de winkel kopen, maar je kan ook een abonnement nemen. Een andere mogelijkheid is om lid te worden van de leesmap. Een leesmap bestaat uit allerlei verschillende tijdschriften die je een week kan lenen. Zo heb je heel de week wat te lezen! Wat wil je allemaal weten over de leesmap?

Wat is de leesmap precies?

Een leesmap is een map waarin allerlei verschillende tijdschriften zitten. De leesmap is in principe zo samengesteld dat je met heel het gezin plezier kan hebben van de leesmap. Zo zitten er leuke tijdschriften voor mannen bij, maar ook voor vrouwen. Van ieder soort tijdschrift zit er iets bij. Zo moet er altijd wel iets tussen zitten wat je aanspreekt. De leesmap wordt één keer per week bezorgd. Je mag de tijdschriften een week bewaren om zelf te lezen. Daarna zal de leesmap weer opgehaald worden om naar het volgende gezin te gaan. Over het algemeen gaan de tijdschriften in een leesmap tien weken mee. Wanneer je lid wilt worden van de leesmap dan kan je over het algemeen zelf aangeven of je de nieuwste tijdschriften wilt of dat ze best een paar weken oud mogen zijn. Des te ouder de tijdschriften, des te goedkoper is de leesmap! Het grote voordeel van de leesmap is dat je veel tijdschriften kan lezen voor weinig geld. Een nadeel kan zijn dat de tijdschriften oud zijn en de tijdschriften in de leesmap moeten je wel aanspreken!

Waar moet je op letten als je lid wilt worden van de leesmap?

Wanneer je lid wilt worden van de leesmap, dan moet je over het algemeen aangeven waar je woont. Aan de hand daarvan zal worden bekeken uit welke leesmappen je kan kiezen. Je hebt namelijk verschillende soorten leesmappen.

 • Leesmap voor het gezin. In deze leesmap zitten allerlei tijdschriften voor heel het gezin. Zo zitten er niet alleen tijdschriften voor volwassenen bij, maar ook voor kinderen.
 • Luxe leesmap. Met deze leesmap heb je een ruim aanbod aan weekbladen en maandbladen.
 • Kleine leesmap. Met deze leesmap heb je minder tijdschriften dan bij bovenstaande leesmappen, maar je bent dan ook goedkoper uit.
 • Leesmap met stripboeken. Ook voor de stripliefhebbers is er een speciale leesmap.
 • Leesmap voor bedrijven. Wil je graag op de hoogte blijven van het bedrijfsleven? Dan is deze leesmap een aanrader.

Wanneer je lid wilt worden van de leesmap, dan is het aan te raden om te kijken welke tijdschriften er precies in de leesmap zitten. De tijdschriften in de leesmap moeten je namelijk wel aanspreken, anders is het nog zonde van je geld. Over het algemeen heb je wel de mogelijkheid om voor een klein bedrag tijdschriften bij te bestellen.

Hoe duur is de leesmap?

De prijs van de leesmap hangt van twee factoren af. Allereerst wordt gekeken naar het pakket dat je wilt. Een leesmap met veel tijdschriften zal duurder zijn dan een leesmap met minder tijdschriften. Een leesmap met veel maandbladen is ook duurder dan een leesmap met voornamelijk weekbladen. Verder hangt de prijs af van de ouderdom van de leesmap. Ben je de eerste die de leesmap ontvangt? Dan ben je het duurste uit. Ben je de laatste en krijg je de leesmap pas na tien weken, dan betaal je het minst. In principe is het maar net wat je zelf het belangrijkst vindt. Wanneer je graag roddelbladen leest, dan is het niet leuk om deze pas na een maand te ontvangen. Maar voor tijdschriften met puur informatie maakt het niet zoveel uit. Voor de meeste leesmappen betaal je nog geen vijf euro per week. Wanneer je alle bladen los zou kopen, dan ben je veel meer kwijt!

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de bewaarmap. Je bent de allerlaatste die de leesmap ontvangt. Maar je mag wel alle tijdschriften houden!

Voordelen en nadelen van de leesmap

Voordelen van de leesmap

 • Voor weinig geld kan je veel tijdschriften lezen
 • Je krijgt de tijdschriften te leen, dus je hoeft niks weg te gooien. Dit is ook beter voor het milieu!
 • Voor weinig geld heb je vaak de mogelijkheid om andere tijdschriften bij te lenen
 • De leesmap wordt aan huis bezorgd en ook weer opgehaald. Kijk wel altijd de leesmap na als je hemt ontvangt! De bezorger die hem ophaalt, zal op zijn beurt ook nakijken of alle tijdschriften erin zitten.

Nadelen van de leesmap

 • Er zullen ook tijdschriften in de leesmap zitten die je waarschijnlijk niet interessant vindt.
 • Wil je graag zo goedkoop mogelijk uit zijn, dan krijg je de oudste tijdschriften.
 • Je moet de tijdschriften netjes houden, zo mag je er niet in kleuren, scheuren of de puzzels maken.

Conclusie

De leesmap is een uitkomst voor iedereen die graag tijdschriften leest, maar hier niet teveel geld aan kwijt wilt zijn. Je krijgt de leesmap één keer per week. In de leesmap zitten allerlei verschillende soorten tijdschriften. Zo zit er altijd wel wat bij wat je aanspreekt. Vaak kan je kiezen uit verschillende leesmappen en kan je voor weinig geld tijdschriften er bij lenen. Een nadeel van de leesmap kan zijn dat je oudere tijdschriften ontvangt en dat je de tijdschriften netjes moet houden!