Hoe voordelig is een Ebook

Ebook en E-reader kopen

Een Ebook of Eboek is een digitaal boek. Het grote verschil met een gewoon boek is, dat het digitaal wordt aangeboden via internet en nauwelijks ruimte inneemt. Op een ebook kunnen honderden boeken staan. Dat kunnen bestaande boeken zijn, maar ook nieuwe. Soms gratis, soms gewoonweg goedkoop. Maar zeker is dat voor de snelle surfer op internet, het ebook de toekomst heeft. Als je wilt, kun je altijd over je E-book beschikken. Veel boeken in je tas voor onderweg, is vooral iets van vroeger. Zonder ebook kan tegenwoordig haast niet meer. Iedereen wil toch de laatste informatie bij zich hebben.

Mobiele E-reader

Ebooks zijn vaak gemaakt in pdf en daardoor gemakkelijk op je pc te lezen met Acobat Reader, dat immers overal gratis te krijgen is. Overigens zijn er ook andere readers. Je kunt een Ebook altijd bij je hebben. Je kunt hem immers ook opslaan op je Ipod , PDA, Blackberry of Smartphone. En natuurlijk de Ebook Reader, kortweg E-reader: een handheld, die speciaal is ontworpen om op een comfortabele manier een Ebook te lezen. Waar je ook bent. Lezen in zonlicht en onder een scherpe hoek kan inmiddels zonder problemen. Het energieverbruik is laag.

Snel geld verdienen op internet

Een ebook kan over elk onderwerp gaan, waarnaar enige vraag is. Zo willen we allemaal weten hoe we geld kunnen verdienen. Welnu, zonder meer interessant is het dat een Ebook ook mogelijkheden biedt om geld te verdienen met internet. Hiermee kunt u zeer succesvol zijn.

Auteursrechten op een ebook

Met een modern Ebook krijgt de lezer in één klap talloze tips in handen, waarmee hij zijn voordeel kan doen. Gratis zijn vooral de downloads van de oudere boeken. Daar rusten geen auteursrechten meer op. Voor een klein bedrag heb je snel een recent Ebook. Zodra je betaald hebt via PayPal, Payalert of anderszins, krijg je de toegang tot je Ebook via een bepaald wachtwoord. Eenvoudig en snel. Dat het allemaal begint aan te slaan, blijkt ook wel uit het besluit van de Open Universiteit om cursussen te verstrekken in E-book formaat. Hoe meer het Ebook het grote publiek gaat bereiken, hoe meer een ieder ook aan deze publicatie vorm gaat verdienen.

Buchmesse

Dat het verschijnsel ebook niet volledig nieuw is blijkt wel uit het feit dat al eind 2000 op de Frankfurter Buchmesse voor het eerst prijzen werden uitgereikt voor het beste Ebook. De hoofdprijs bedroeg honderdduizend dollar. Het ebook is niet langer iets voor nerds, maar komt steeds meer in de mainstream van boekenverkoop terecht.

Voordelen Ebook

Er zijn meerdere voordelen van een Ebook:

  1. Een ebook is licht van gewicht.
  2. Een ebook bespaart veel ruimte, omdat de boekenplanken het huis uit kunnen.
  3. Met een ebook is het eenvoudig om snel in te spelen op de actualiteit.
  4. Er zijn geen lange bestel tijden en wachtrijen.
  5. Een ebook is zeer handzaam.
  6. Het is zeker niet te duur.
  7. Een ebook is vaak compact geschreven en zit boordevol actuele informatie.
  8. Een Ebook kun je vaak ook in het donker lezen.

E-reader kopen

Goede e-readers zijn er in verschillende prijzen. Zo kost de BeBook Mini circa € 200,00, de Irex € 500,00 en de Apple iPad met e-readerfunctie € 500,00. Let ook op de grootte van het lcd scherm. Die kan oplopen van 5 inch tot 10 inch, ofwel 12 cm tot 24 cm.