Waarom is een vakantie naar Ibiza zo populair

Inleiding

Het eiland Ibiza heeft voor iedereen wat te bieden. Zat je in het jaar 1992 nog met jonge party mensen in het vliegtuig. Anno 2009 denk je dat je het in het verkeerde vliegtuig zit. Kids en gezinnen vliegen je om de oren. Ibiza is een veelzijdig eiland waar je volop kunt feesten, maar ook heerlijk rustig kunt bijkomen. Dat wisten wij natuurlijk al lang, alleen zijn er nu meer mensen achter gekomen.

Waar ligt Ibiza

Ibiza2.jpg

Dit geweldige spaanse eiland, gelegen in de Middelandse zee, ligt ten oosten van het vasteland van Spanje en behoort tot de Balearen. De totale oppervlakte is 575 km2 en dit eiland telt 80.000 inwoners. De belangrijkste plaatsen zijn San Antonio en Ibiza Stad. Vroeger was Ibiza het Mekka van de hippies. De hippies zorgde voor de unieke gezellige internationale sfeer die er op Ibiza hangt. De underground feestjes waren eerder regel dan uitzondering en uniek in zijn soort. Relaxt in de natuur, geweldige house muziek, en op een plek waar je een paar uur van tevoren geen weet van had. Een dagje de hippiemarkten bezoeken is dan ook zeker aan te raden.

Ibiza Stad Special

Heden ten dage heeft Ibiza zijn magische sfeer niet verloren. Zodra je op het eiland aankomt, ben je verkocht. Flaneren op de hippe stranden zoals, Bora Bora, Ses Salinas, Plaja d'en Bossa en niet te vergeten the hot place Blue Marlin. Als je richting Salinas rijdt passeer je het strand van Blue Marlin en dat is absoluut een aanrader. Op het terras met een kannetje sangria naar mensen kijken is absoluut een vermaak in Ibiza. Toch blijft een ieder zichzelf want dat is wat het magische eiland met je doet “relax”. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn de privilege (voorheen Ku), Pascha, DC 10, Amnesia, Eden, El Divino en Space. De housemuziek op Ibiza is natuurlijk het beste van het beste denk aan Fedde le Grand, Erick Morillo, Erik E, Ferry Corsten, Paul van Dyk en Armin van Buuren, en Carl Cox. Naast het geweldige uitgaansleven is er ook genoeg te zien in de omringende plaatsen om even lekker te relaxen. Bezoek eens Sant Josep de sa Talaia, Santa Eularia des Riu, Sant Antoni de Portmany en Sant Joan de Labritja. In het plaatsje Santa Eulalia is een jachthaven aanwezig waar je tevens kunt leren duiken bij de plaatselijke duikschool.

Formentera

Formentera2.jpg

Wat je zeker niet mag missen is het eiland Formentera, het vierde en kleinste eiland van de Balearen, Spanje. Toen de hippies het in de jaren zeventig in Ibiza te druk vonden, reisden ze af naar Formentera. In San Francisco Javier de hoofdplaats van het eiland formentera, kun je genieten van de hippiemarkt die iedere dag in het gezellig dorp aanwezig is. Natuurlijk is dit eiland voorzien van prachtige stranden waaronder Tango Beach met een mooie zonsondergang en sterrenhemel. Hou je van fietsen dan is Formentera the place vanwege de geringe afmeting en het vlakke landschap.

Ibiza Sunsets Café del Mar

Bij Café del Mar in San Antonio kun je heerlijk genieten van een geweldige romantische zonsondergang. Om vervolgens op de boulevard van de gezellige cafeetjes en winkeltjes te genieten want daar staat San Antonio bekend om.