Wat vertelt je handschrift over jou

Inleiding

Het handschrift is een van de belangrijkste manieren waarop we communiceren. Maar wist je dat je handschrift ook je karakter verraadt?

Grootte

Als iemand groot schrijft, dan laat dat zien dat hij zich graag wil uiten. Groot schrift wordt geassocieerd met een extraverte persoonlijkheid. Mensen die graag in de openbare belangstelling staan, die gezien en bewonderd willen worden, hebben vaak een groot schrift. Personen die klein schrijven, houden zich vaak bezig met vakgebieden waar concentratie en exact denken vereist zijn, zoals bijvoorbeeld wiskunde, computers of wetenschappelijk onderzoek. Het zijn over het algemeen mensen die zichzelf goed onder controle hebben en bereiken wat ze zich voorgenomen hebben.

Schrijfhoek

Ook de schrijfhoek vertelt veel over iemands karakter. Iemand die een normaal steil schrift heeft (dat wil zeggen 88 tot 92 graden ten opzichte van de lijn waarop geschreven wordt), is een persoon met de volgende eigenschappen: goede zelfbeheersing, voorzichtig, terughoudend, trots, objectief, verstandig, betrouwbaar, onafhankelijk, ingetogen, diplomatiek, onverschillig, egocentrisch, afstandelijk, kritisch, sober en pessimistisch. Er zijn ook mensen die een achterover hellend schrift hebben. Dit zijn over het algemeen personen die traditioneel zijn, geremde spontaniteit hebben, doorzettingsvermogen hebben, starre principes hebben, sentimenteel en zachtaardig zijn en huiselijke types zijn. Een zeer sterk achterover hellend schrift duidt op een persoon die bang is om zich te binden, terughoudend en koppig is, arrogant maar ook onzeker is, humeurig en egoïstisch en pietluttig op kleine punten. Een voorover hellend schrift laat zien dat iemand sociaal ingesteld is. Emotioneel, hartelijk en actief, gemakkelijk te beïnvloeden, sympathiek, flexibel, vooruitstrevend, ondernemend en nieuwsgierig. Een zeer sterk voorover hellend schrift duidt op de volgende eigenschappen: gehaast, rusteloos, gebrek aan discipline, snel afgeleid, hysterisch, ongeduldig, ongeremd, lichtgelovig, vergeetachtig.

Bindingsvormen

Dan kun je ook nog kijken of het handschrift verbonden is of niet. Een verbonden schrift wordt gezien bij mensen die consequent, meewerkend en doelgericht zijn. Ze hebben een realistische kijk, sociaal gevoel en een goed geheugen. Ze kunnen zich goed aan anderen aanpassen. Ze trekken gauw conclusies, hebben een oppervlakkig en vluchtig denkpatroon en willen graag betrouwbaar overkomen. Personen die een onverbonden schrift hebben (losse letters), zijn personen die zich door intuïtie laten leiden, individualistisch, vindingrijk, onafhankelijk, voorzichtig en fantasierijk zijn. Daarnaast zijn ze over het algemeen niet sociaal ingesteld, koppig, eenzaam, humeurig, niet flexibel en onbetrouwbaar.

Dit zijn natuurlijk maar enkele kenmerken van een handschrift. Als je meer te weten wil komen over de (verborgen) eigenschappen die jouw handschrift laat zien, dan kun je natuurlijk altijd je handschrift laten analyseren door een grafoloog.

Bron: Grafologie eenvoudig toepassen door Barry Branston


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden