Wie is Jennifer Aniston

Inleiding

Jennifer Aniston, geboren als Jennifer Joanna Linn Aniston (Sherman Oaks (Los Angeles), 11 februari 1969) is een Amerikaanse actrice. Er wordt beweerd dat ze geboren is met de achternaam Anastassakis, maar haar vader liet voor haar geboorte zijn naam al officieel in Aniston veranderen. Aniston speelde onder meer tien jaar een hoofdrol in de televisieserie Friends, als Rachel Green.

Carriere

Jennifer Aniston breekt door als ze als actrice in 1994 de rol van Rachel Green in Friends gaat spelen. Een rol die ze met veel succes vol houdt tot 2004 en waar ze o.a. een Emmy voor won. In dezelfde periode heeft ze ook in andere films gespeeld zoals:

  • Dream fora n Insomniac (1996)
  • Picture Perfect (1997)
  • Til There was You (1997)
  • Office space (1999)
  • Rock Star (2001)
  • The Good Girl (2002)
  • Bruce Almighty (2003)

Bruce Almighty (met Jim Carrey) was een groot succes. De film heeft zo'n 81 miljoen dollar gekost en leverde zo’n 485 miljoen op. Hierna heeft ze meegespeeld in o.a. de succesvolle films Along Came Polly (met Ben Stiller), The Break Up en Marley & Me.

Voor televisie doet ze niet veel meer, maar in 2007 speelde ze nog wel een rol in de succesvolle serie Dirt van haar Friends-collega en vriendin Courteney Cox. De komedie, en dan m.n. de romantische komedie, doet het voor Aniston toch het beste en in films als Marley & Me en recenter He’s Just Not That into You doet ze het zondermeer goed.

Op dit moment werkt Jennifer mee aan de films Love Happens, Bounty Hunter en The Baster die dit jaar en volgend jaar uitkomen.

Prive Leven

Aniston is Grieks van afkomst. Haar vader, acteur John Aniston, verhuisde van Griekenland naar de Verenigde Staten en liet daar zijn oorspronkelijk naam, Anastassakis, veranderen in Aniston. John Aniston speelde in de jaren 1980 in de soapserie Days of our Lives. Haar moeder is Nancy Dow, een Amerikaanse actrice van Macedonische afkomst. Dow scheidde in 1980 van Aniston na een huwelijk van vijftien jaar. Aniston en haar moeder hadden enkele jaren geen contact gehad naar aanleiding van onthullingen die Nancy deed over haar dochter in de media. Die ruzie werd naar verluidt bijgelegd toen Aniston trouwde met acteur Brad Pitt.

Aniston trouwde op 29 juli 2000 met Pitt. Ze werden in 1998 gekoppeld door hun managers. Het paar scheidde op 2 oktober 2005. Hoewel ze geen reden gaven voor hun scheiding, zeiden ze dat het niets te maken had met wat er in de roddelpers geschreven werd. Voor hun scheiding werd in de roddelpers gespeculeerd dat het koppel zou scheiden omdat Pitt al kinderen zou willen. Aniston zou liever hebben willen wachten om zich te kunnen richten op haar filmcarrière, na het einde van Friends. Een andere in de media aangehaalde speculatie was dat Pitt zou zijn gevallen voor Angelina Jolie, die hij leerde kennen op de set van de film Mr & Mrs Smith (Pitt heeft anno 2008 zes kinderen met Jolie, waarvan drie geadopteerd).

Eind 2005 maakte Aniston bekend officieel samen te zijn met acteur Vince Vaughn. Ze leerde hem kennen op de set van de film The Break-Up. Het stel ging in mei 2006 samen wonen in een villa in Los Angeles, maar in december 2006 weer uit elkaar. Aniston had een knipperlichtrelatie met John Mayer.

Media

Aniston verdiende 35 miljoen dollar in 2003 en werd daarmee nr. 1 in de Forbes 2003 Celebrity 100 List. Ze stond een aantal keer op verschillende lijsten van mooiste vrouwen ter wereld en best geklede sterren. In het derde seizoen van Friends werd Aniston een haarcoupe aangemeten die bekend kwam te staan als de Rachel: lang haar dat in laagjes rond het gezicht is geknipt en steil getrokken.

Aniston is een graag geziene gast bij talkshows. Ze verscheen vijf maal bij Jay Leno, zeven keer bij Oprah Winfrey, drie keer bij Ellen DeGeneres en drie maal bij Saturday Night Live. daar solliciteerde ze, voordat ze bekend werd met Friends, voor een vaste rol in de show. Aniston klaagde een aantal keer tijdschriften aan vanwege het plaatsen van naaktfoto's die gemaakt werden toen ze topless lag te zonnen in haar tuin. Ze is de peetmoeder van de dochter van beste vriendin en Friends-collega Courteney Cox en David Arquette, Coco Riley.

Aniston werd in september 2007 door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot de meest invloedrijke actrice ter wereld, samen met de vrouw van haar ex, Angelina Jolie.

December 2008 maakt de actrice bekend dat zij in het blad GQ Magazine naakt zal gaan poseren.

Links