Wie is Jeroen van der Boom

Algemeen==

Zijn eerste single stond in 2007 2 weken op nummer één van de Top 40. Het nummer stond in totaal maar liefst 25 weken in deze top notering. In één klap was Jeroen een bekend, en veel gevraagd Nederlandstalige artiest.

Jeroen van der Boom

Hij wordt geboren op 22 juni 1972 in Nijmegen als zoon van Ruud en Elly van der Boom.

Vanaf zijn 12e treedt hij al op, samen met een vriend heeft hij de “The Travellers” opgericht. Hiermee speelden ze op feesten en partijen. Pas na zijn studie nam hij de definitieve beslissing om in de showbizz zijn werk te zoeken.

Hij is al lange tijd samen met zijn vriendin Dani. Samen hebben ze twee zoontjes Luuk (1,5 jaar) en Daan. Jeroen wil over twee jaar met zijn vriendin trouwen, wanneer de kinderen iets ouder zijn en het bewust kunnen meemaken. Aldus de Telegraaf van 5 mei 2008.

Carrière van Jeroen

Nadat hij lange tijd als zanger c.q. toetsenist had opgetreden op het Amsterdamse Rembrandtplein, kreeg hij dan eindelijk een platencontract. Hij bracht een nummer uit, “Hou me vast”, welk als hoogste notering binnen de Top 40 de 24e plaats haalde.

Daarna ging hij zich richten op een carrière bij de tv. Vanaf november 1995 presenteerde hij onder andere programma’s als:

  • Game time
  • The National School Series
  • Real TV in 1996, later omgedoopt tot “Explosief”.
  • In 1998 de programma’s “15 Miljoen Mensen”, “Barney’s Dart” (samen met Raymond van Barneveld) en Domino Day.

In 2002 richtte Jeroen Rebeltv & Events op, zijn eigen productiemaatschappij. Daarna wordt hij in 2004 gevraagd voor de dinnershow Novomundo (hij had al ervaring met de theatershow Barcelona). Tot aan 2007 spreekt hij ook stemmen (onder andere een imitatie van Gerard Joling) in bij”Café de Wereld”, een animatieserie dat onderdeel is van “De Wereld Draait Door”. In 2007 was hij ook lid van het cabaret van Jack Spijkerman, “Koppensnellers”.

Zangcarrière

Het is in 2006 Willem van Kooten die Jeroen een kans geeft om een plaat op te nemen. Dit gebeurt bij de platenmaatschappij van Van Kooten “Red Bullit”. Hieruit resulteert het album “Vanderboom”, waarop jazzy bewerkingen staan van Queen “Don’t Stop Me Now”, van Eric Clapton “Wonderful Tonight” en van James Brown. Maar ook eigen repertoire van Jeroen is hierop terug te vinden.

In 2007 brengt hij een eigen versie van “She’s A Lady”, bekend van Tom Jones. Hij stond in april 2007 in het voorprogramma in de Heineken Music Hall. In juni 2007 brengt hij het nummer “Jij Bent Zo” uit (een bewerking van het Spaanse Silencio, gezongen door David Bisbal). De single bereikt de nummer 1 notering van de Top 40 (ook in Vlaanderen bereikte het een nummer 1 notering), waar het uiteindelijk 25 weken in de top bleef staan. Het nummer is uitgeroepen tot de grootste hit van 2007.

In november 2007 wordt de single “Een Wereld” uitgebracht, welk nog geen maand later ook op nummer 1 van de Top 40 belandde. In maart 2008 werd de single “Betekenis” uitgebracht.

Prijzen

In september 2007 kreeg Jeroen de “Pluim van de Duim Award”. Deze werd uitgereikt door de directeur inkoop van Free Record Shop, Juan da SIlva. Deze award werd hem toegekend vanwege zijn positieve bijdrage aan de Nederlandse popmuziek met zijn hit “Jij Bent Zo”.

Zijn eerste album “Vanderboom” heeft inmiddels de status van Gouden Plaat bereikt. Hij ontvangt deze uit handen van Irene en Carlo tijdens het programma “Life & Cooking”.

11 november 2008 wordt bekend dat Jeroen 1 van de 3 Toppers wordt, na het afhaken van Gerard Joling. De Toppers bestaan dan naast Jeroen uit Gordon en Rene Froger.