Michael Jackson, gebeurtenissen en roddels na zijn dood

Inleiding

Wie kent hem niet? De King of Pop Michael Jackson. Hij was druk bezig met zijn come back. In juli zou hij 50 concerten geven in Londen. Daar had hij enorm veel zin in. Verder heeft hij drie kinderen Prince Michael ('97), Paris ('99) en Blanket ('02). Exvrouw Debbie Rowe is de moeder van de oudste twee kinderen, de jongste is van een onbekende draagmoeder. Michael was dol op zijn kinderen. Verder deden er al jaren berichten dat het niet goed zou gaan met zijn gezondheid. Hij zou huidkanker hebben en daarvoor behandeld worden.

Op 25 juni 2009 is hij overleden. Na zijn dood kwamen er veel roddels en verhalen. Hieronder een overzicht.

Zijn dood 

Op 25 juni werd de king op pop met een hartstilstand gevonden in zijn huis in L.A. Hij is nog gereanimeerd, maar het mocht niet baten. In het ziekenhuis is hij overleden. Er moest nog worden uitgezocht wat er precies gebeurd is. Heel de wereld was in shock door zijn dood. Overal kwamen fans bij elkaar om te rouwen en overal hoorde je zijn muziek. Er kwamen al snel berichten naar buiten dat het geen natuurlijke dood was. Michael Jackson zou al jaren verslaafd zijn geweest aan medicijnen en pijnstillers. Dat is begonnen met de rechtzaak over zijn vermeende pedofiele acties. Hij is daarvan vrij gesproken maar het had toch een enorme impact op zijn leven. Hij ging er letterlijk kapot aan. Hij is begonnen met kalmeringsmiddelen en middelen tegen zijn slapeloosheid. In de jaren daarna ging hij steeds meer slikken door de stress en zijn ziekte. Uiteindelijk zat hij aan zware pijnstillers, zoals propofol. Dit medicijn is bijzonder gevaarlijk in combinatie met andere medicijnen en ook kan een overdosis dodelijk zijn.

Uit het autopsie onderzoek is gebleken dat de king of pop is overleden aan een overdosis propofol. Vooral zijn lijfarts Conrad Murray wordt gezien als de schuldige. Hij zou het middel als laatste hebben toegediend. Het onderzoek naar hem loopt nog steeds. Uit het autopsie rapport kwamen nog meer shockende details. Michael Jackson zou kaal zijn. Verder zat hij onder de littekens van alle injecties. Zijn ribben zouden zijn gebroken door de reanimatie, maar het meest shockende was toch wel dat hij geen neus meer zou hebben. Zijn neus is al jaren een hot item. Hij heeft er meerdere malen plastische chirurgie voor ondergaan, maar nu zou er helemaal niks meer van over zijn.

Zijn kinderen

Michaels kinderen hebben jarenlang vrij anoniem kunnen opgroeien, maar na zijn dood waren ook zij het gesprek van de dag. Ten eerste was de vraag naar wie de kinderen zouden gaan. Het was michaels wens dat de kinderen na zijn dood bij zijn moeder zouden opgroeien. In de eerste zaak werden ze ook aan hun oma toegewezen. Daarna begon de exvrouw van Michael Jackson een zaak om de voogdij te krijgen over de oudste twee kinderen. Haar verzoek is afgewezen omdat ze zich eerder liet afkopen om van de voogdij van kinderen af te zien. Uiteindelijk zijn ze officieel toegewezen aan hun oma Katherine Jackson.

Er gaan nu allerlei geruchten de ronde wie de ouders van de kinderen zijn. Er gaan verhalen dat Michael Jackson niet de officiele vader is, maar dat de kinderen verwekt zijn met een sperma donor. Mark Lester, een vriend van Michael beweert dat hij mogelijk de vader is en er gaan roddels dat Macauley Culkin (home alone ster) de vader zou zijn van de jongste. Tot nu toe wordt alles afgedaan als grote onzin.

Ook over de moeder wordt men het maar niet eens. Debbie Rowe zou niet de officiële moeder zijn maar alleen als draagmoeder hebben gefungeert. Van Blanket is helemaal niet bekend wie de moeder is.

De roddels hierover zullen nog wel even voortduren. De kinderen zijn goud waard namelijk. Michael Jackson had wel een schuld van ongeveer 350 miljoen, zijn bezittingen zijn veel meer waard. Sowieso de rechten van zijn eigen nummers zijn miljoenen waard. Verder heeft hij de helft van de aandelen van Sony/ Atv music publishing in handen. Zijn wens is dat zijn nalatenschap wordt verdeeld onder zijn kinderen en zijn moeder. Verder gaat er een deel naar goede doelen.

Nu

Er zijn nog steeds dagelijks nieuwe berichten over zijn leven en zijn dood. Hoorde je de laatste jaren eigenlijk maar vrij weinig van hem, nou staat hij weer volop in the picture. Zijn cd's staan wereldwijd weer op nummer één. Het is jammer dat hij niet even om een hoekje kan kijken dat hij toch enorm geliefd was.

Vanaf 30 oktober is zijn film This is it te zien. Deze film laat de laatste beelden van Michael Jackson zien. Je krijgt onder andere beelden te zien van zijn repeties van zijn this is it concerten. Verder zijn er interviews te zien met vrienden en kennissen van the king of pop. 30 oktober gaat deze film over heel de wereld in premiere