Wie is de nachtburgemeester van Rotterdam

Inleiding

Jules Deelder wordt sinds de jaren zeventig de Nachtburgemeester van Rotterdam genoemd. Met zijn excentrieke persoonlijkheid weet hij altijd een hoop mensen in het hart te raken of verwarring te scheppen. Met zijn literaire kunsten weet hij altijd beeldende poëzie te creëren en deze geniaal uit te spreken op toneel.1

Kleurrijk en beeldend

De Nachtburgemeesterj spreekt uit het hart en staat bekend om zijn gebruik van speed, liefde voor de jazz, maatschappij kritische houding, beeldende poëzie, uitgesproken voordrachten, sterke verhalen en opgeklopte anekdotes. Wakend over het nachtleven van Rotterdam kent hij een grote bekendheid onder vele kunstenaars. Bekende voorbeelden hiervan zijn Bart Chabot, en wijlen Herman Brood. Momenteel begint hij wat op leeftijd te raken: hij haalt dit jaar, 2009, de pensioenleeftijd van 65 jaar, hierbij alvast hulde en gefeliciteerd!

Performer

In zijn vele boeken en voordrachten en theatershows weet hij door metaforen, herkenbare en niet herkenbare situaties beeldend te beschrijven. En zijn z'n korte verhalen en treffende gedichten nog steeds erg actueel. hiernaast heeft hij ook nog toneelstukken geschreven, als talent voor reclame spotjes gezien, houdt van drummen en wordt hierdoor in sommige kringen als performer gezien.

Hoe kan je Jules Deelder herkennen?

De Nachtburgemeester van Rotterdam is duidelijk herkenbaar aan zijn zwarte pak en/of donker overhemd, donkere designer (zonne)bril, heeft altijd zijn zwarte haren strak naar achteren gekamd en de laatste jaren heeft hij een sikje..

De laatste tijd is Jules Deelder ook gesignaleerd in wit kostuum, soms met bijkleurende accessoires.

Tips:

  • Mocht je de Nachtburgemeester tegenkomen, biedt hem een goede wijn of gin-tonic aan, zijn favoriet.
  • Lees ook: Wat_is_het_langste_gedicht_van_de_wereld
  • Live is Deelder erg goed, en zijn poezie is erg bekend in Rotterdam en omstreken.
  • De Nachtburgemeester heeft sinds kort zijn eigen Jazz-radioprogramma DeeldeRadio op Arrow JAZZ. Hij is te beluisteren op de donderdag avond van 21 uur tot 22 uur!  Tijdens dit programma zal hij de beste hits uit zijn opgebouwde Jazz-collectie op 'Puur, ongepolijste en authentieke' manier.