Wie is Justin Timberlake

Inleiding

Justin Randall Timberlake (Memphis, 31 januari 1981) is een Amerikaanse popzanger en acteur. Timberlake werd bekend als lid van de boyband *NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste-solo album Justified uit, gevolgd in 2006 door FutureSex/LoveSounds. Justin staat bekend om zijn optredens die vol staan van de hippe dansjes, zijn clips en hits zijn altijd nummers om op te dansen. Als acteur staat hij aan het begin van zijn carrière, met enkele kleine rollen in films. De muziek van Justin Timberlake is te downloaden bij de iTunes store.

Biographie

Timberlake is geboren en opgegroeid in Millington, een dorp naast Memphis, Tennessee. Hij heeft Ierse en Duitse roots. Zijn ouders, Randall Timberlake en Lynn Bomar, zijn momenteel gescheiden en hertrouwd. In 1993 maakt Timberlake zijn eerste stap in de showbusiness door zich aan te sluiten bij The Mickey Mouse Club. Daar ontmoette hij o.a. Britney Spears, Christina Aguilera en Joshua Scott Chasez, later bekend als JC Chasez. Timberlake en Chasez besloten een boyband op te richten. Daarbij was ook Timberlake’s vriend Chris Kirkpatrick bij betrokken. Lance Bass en Joey Fatone maakten de groep *NSYNC compleet.

*NSYNC

De 5 leden komen in 1995 bij elkaar. Het door financier Lou Pearlman ingehuurde managements-koppel Donna en Johnny Wright besluit hen in navolging van de Backstreet Boys in Duitsland hun carrière te laten beginnen, om 2 jaar later terug naar de Verenigde Staten te gaan. In 1998 brengt de groep zijn debuutalbum *NSYNC uit. Het album wordt een wereldwijd succes. *NSYNC brengt nog 2 albums uit en komt qua succes in de buurt van eerdere boybands als Take That en Backstreet Boys. Na het derde album in 2001 besluit Timberlake zich te gaan richten op een solo-carrière. Ook is Timberlake te zien bij het laatste concert van Michael Jackson, hier danst en zingt Justin mee met de King of Pop en zijn broers [1]

Justified

In 2002 begint Timberlake met het werken aan zijn nieuwe album Justified. Het album komt uit op 5 november 2002. Enkele maanden eerder maakte Timberlake zijn opwachting op de MTV Video Music Awards met zijn eerste single Like I Love You. Het nummer, geproduceerd door The Neptunes en met een gastoptreden van Clipse, wordt een grote hit. Om het album te promoten gaat Timberlake samen met Christina Aguilera op tour. Op deze Justified/Stripped Tour verschijnen ook The Black Eyed Peas. In 2003 komen ook de singles "Cry Me A River", "Rock Your Body" en "Señorita" uit. In 2004 gebruikt fastfoodketen McDonald's de single "I'm Lovin' It" in wereldwijde reclamecampagnes. Deze single was een restant van Justified en had het album niet gehaald. Timberlake verkocht het nummer aan McDonalds en na het succes van de reclamecampagnes bracht hij de single ook uit, inclusief videoclip. Daarnaast staat er ook nog Dreams op.

De volledige tracklist is als volgt:

 • Señorita
 • Like I Love You
 • What You Got, (Oh No)
 • Take It From Here
 • Cry Me A River
 • Rock Your Body
 • Nothin' Else
 • Last Night
 • Still On My Brain
 • Take Me Now, (And She Said) (met Janet Jackson
 • Right For Me
 • Let's Take A Ride
 • Never Again

FutureSex/LoveSounds


In 2005 werkt Timberlake mee aan het album Monkey Business van de Black Eyed Peas. Ook maakt hij samen met rapper Nelly de single "Work It" en met Snoop Dogg de single "Signs". Tevens begint hij zijn eigen platenmaatschappij Tenman Records. Tot op heden heeft hij twee artiesten onder zijn hoede: Joshua B en Nederlandse Esmée Denters. Het album FutureSex/LoveSounds komt op 12 september 2006 uit. Al enkele maanden eerder kwam de eerste single "SexyBack" uit, gekenmerkt door een prominente electrosound. De tweede single "My Love", met rapper T.I. werd ook een groot succes, net als derde single "What Goes Around...". In april 2007 wordt in de Verenigde Staten de vierde single van het album gelanceerd, "Summer Love". De platenmaatschappij van Timberlake ziet voor Europa meer heil in "LoveStoned", dat dan ook wordt uitgebracht in plaats van "Summer Love".

Timberlake gaat in juli 2007 op tour in Europa en Japan, gevolgd door de Verenigde Staten in augustus 2007. Tussen de bedrijven door werkt hij ook nog met Madonna aan haar album Hard Candy. De eerste single "4 Minutes" is een duet tussen de twee wereldsterren en werd een grote hit. In 2008 deed hij mee op Rihanna's "Rehab" en scoorde daarmee in Nederland een top 3 notering. Ook lekte in dat jaar een demo getiteld "Magic", dat door veel Amerikaanse radiostations werden opgepikt. In 2009 werd deze, nu gepromoveerd tot een volwaardige single, uitgebracht door zangers Ciara met Timberlake als gastartiest.

De tracklist van het album FutureSex/LoveSounds is als volgt:

 • FutureSex/LoveSound" (Justin Timberlake, Tim Mosley, Nate Hills) – 4:02
 • "SexyBack" (met Timbaland)(Timberlake, Mosley, Hills) – 4:02
 • "Sexy Ladies/Let Me Talk To You (Prelude)" (Timberlake, Mosley, Hills) – 5:32
 • "My Love (met T.I.)" (Timberlake, Mosley, Hills, Clifford Joseph Harris) – 4:36
 • "LoveStoned/I Think She Knows (Interlude)" (Timberlake, Mosley, Hills) – 7:24
 • "What Goes Around.../...Comes Around (Interlude)" (Timberlake, Mosley, Hills) – 7:28
 • "Chop Me Up (met Timbaland en Three 6 Mafia)" (Timberlake, Mosley, Hills, Jordan Houston, Paul Beauregard) – 5:04
 • "Damn Girl (met will.i.am)" (Timberlake, Will Adams/J.C. Davis) – 5:12
 • "Summerlove/Set The Mood (Prelude) (met Timbaland)" (Timberlake, Mosley, Hills) – 6:24
 • "Until the End of Time (met The Benjamin Wright Orchestra)" (Timberlake, Mosley, Hills) – 5:22
 • "Losing My Way" (featuring Hezekiah Walker and The Love Fellowship Choir) (Timberlake, Mosley, Hills) – 5:22
 • "(Another Song) All Over Again" (Timberlake, M. Morris) – 5:45

Privé-leven

Timberlake heeft lange tijd een relatie gehad met popzangeres Britney Spears. Ze kenden elkaar al sinds The Mickey Mouse Club. In 2002 kwam een einde aan de relatie. Na een korte relatie met Alyssa Milano had Timberlake een relatie met (de 9 jaar oudere) Cameron Diaz. Er waren geruchten over een verloving tussen de twee maar na een relatie van drieënhalf jaar is het, sinds januari 2007, toch uit met Cameron Diaz. Sinds april 2007 heeft Justin een relatie met de 26-jarige actrice Jessica Biel.

Links