Wie is Jacuzzi

Inleiding

Om te ontspannen is een Jacuzzi, ook wel bubbelbad genoemd, een weelde om in te mogen baden. Heerlijk voor de ontspanning, maar ook enorm goed voor lichamelijke klachten. Er zijn verschillende soorten die onder de noemer van Jacuzzi worden gebruikt, zoals whirlpool de Engelse benaming, Hot Tube, bubbelbad of Spa. Maar weten we ook dat Jacuzzi®. een merknaam is en dat deze alleen gebruikt mag worden door de eigenaar? De familienaam jacuzzi heeft als eerste Hydrotherapie uitgevonden en heeft water een nieuwe en luxe betekenis gegeven. Leveranciers van whirlpools mogen de naam Jacuzzi niet gebruiken als ze geen officieel dealer zijn van Jacuzzi.

Het merk Jacuzzi

Als eerste ontwikkelde jacuzzi een waterpomp systeem in ligbaden. De merknaam jacuzzi is hierdoor een feit. Jacuzzi heeft hiermee de wereld veroverd en staat met deze ligbaden op nummer 1. Als leveranciers van bubbelbaden geen offficiele dealer zijn van het merk Jacuzzi, mag de merknaam niet gevoerd worden. Alleen omdat de naam jacuzzi zo bekend is geworden en deze veelal ook aangeduid wordt als soort bubbelbad brengt dit nogal wat verwarring met zich mee. Jacuzzi betekent ook wel warm bad of kuuroord en deze termen kunnen wel worden gebruikt. Waakzaamheid is hier dus geboden want Jacuzzi is en blijft een merknaam.

Het ontstaan van Jacuzzi 1956

De 8-jarige zoon “Kenneth” van Roy Jacuzzi leed aan symptonen van een gewrichtsonsteking “reumatoide artritis”. Omdat hydrotherapie wel eens zou kunnen helpen combineerde Roy Jacuzzi in 1956 een masserende lucht- en waterstroom in de vorm van een pomp, met een normaal ligbad om zijn zoon te genezen. Uiteindelijk hebben de broers deze verplaatsbare pomp de J-300 verkocht aan ziekenhuizen en scholen. De merknaam jacuzzi was een feit en andere leveranciers van baden moesten een andere naam gaan gebruiken.

Jacuzzi van 1968 tot 1980

In 1968 ontwikkelde Roy Jacuzzi als eerste een bad met een geintregeerd whirlpool systeem. Met name de jets aan beide zijde van het bad was het hoogtepunt. In 1970 ontwikkelde Jacuzzi een verwarming en filtersysteem om het water in de baden te reinigen en warm te houden. Dit resulteerde uiteindelijk in het eerste spabad. In 1979 verkocht de familie jacuzzi het bedrijf aan New Yorkse inc. Alleen Roy Jacuzzi ging niet met pensioen en heeft verder de afdeling jacuzzi operations geleidt. In 1980 bracht Jacuzzi nieuwe bubbelbaden op de markt die zowel binnen als buiten geplaatst konden worden. Met name een groot whirlpoolbad dat leek op een vulkaan “Illusion” en het eerste hoekbad waar een stroom water van boven naar beneden kwam genaamd Fiore.

Wat is hydromassage of hydrotherapie

Jacuzzi heeft ontdekt dat water in een bepaalde vorm een genezende werking kan hebben op het menselijk lichaam. Hydromassage wordt gegeven in de vorm van opwaartse krachtige waterstralen die tegen de spieren van het lichaam worden gedrukt in een masseerde werking. Met name het warme water geeft een rustgevende en ontspannende werking. Hydromassage of hydrotherapie kan een genezende werking geven bij hoofdpijn, gewrichtspijn of chronische rug-, nek- en schouderklachten. Het is ook mogelijk om de jets van de jacuzzi in uw douche te installeren. Deze worden dan ingebouwd in de muur van uw douche. Op deze manier kunt u ook de weldaad van een hydromassage voelen. Tevens zijn er ook hydromassage cabines te koop mocht u beperkte ruimte tot uw beschikking hebben.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden