Kerstmarkten in 2010

Inleiding

Elk jaar tegen het einde van de maand november beginnen in veel plaatsen in België en Duitsland de kerstmarkten weer. De kerstmarkten in Duitsland zijn voor de meesten van ons wel bekend maar ook in Nederland en België komen steeds meer kerstmarkten. De kerstmarkten in Nederland beginnen meestal na 5 december. De laatste jaren zijn de kerstmarkten zeer geliefd en er zijn verschillende reisorganisaties die arrangementen aanbieden voor kerstshoppen zoals dat zo mooi wordt genoemd. Onderstaand vind je een overzicht van de bekendere kerstmarkten in zowel Nederland, België als Duitsland.

Kerstmarkten in Nederland

De meeste kerstmarkten die in Nederland plaatsvinden duren twee of drie dagen. Een uitzondering daarop is de kerstmarkt in Bergen op Zoom en de kerstmarkt in Maastricht die gedurende de gehele decembermaand bezocht kan worden.

Bergen op Zoom

Voor de tweede keer op rij vindt er in Bergen op Zoom een kerstmarkt plaats. Weer of geen weer, het maakt niet uit. Deze kerstmarkt is overdekt. De kerstmarkt vindt plaats vanaf 11 december 2009 en zal duren tot 20 december 2009. Elke dag geopend vanaf 11 uur. Op zaterdag en zondag zal ook de Kerstman aanwezig zijn. Deze kerstmarkt is gratis toegankelijk voor kinderen. Voor volwassenen bedraagt de ingangsprijs 3 euro.

Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht op het Vrijthof is meer dan een kerstmarkt alleen. Dit evenement wordt dan ook niet voor niets Winterland genoemd. Op het Vrijthof zijn diverse activiteiten. Zo is er naast de kerstmarkt met vele leuke kerstartikelen ook nog een reuzenrad, een ouderwetse draaimolen, een sleebaan, een treintje en bovenal ook een schaatsbaan. Ook is er een bezoek mogelijk aan het speciaal voor de Kerstman gebouwde huis op het Vrijthof. Deze kerstmarkt start op 28 november 2009 en duurt tot 3 januari 2010.

Kerstmarkten in België

De twee omvangrijkste kerstmarkten die in België plaatsvinden zijn in Antwerpen en Brussel.

Antwerpen

Ieder jaar vindt er een gezellige kerstmarkt plaats in Antwerpen. Deze plaats is goed aan te rijden en dat is handig omdat je dan niet hoeft te overnachten. De kerstmarkt vindt plaats van 9 december 2009 t/m 3 januari 2010. Het is hier een heel festijn compleet met talloze kramen vol met kerstartikelen en een schaatsbaan.

Brussel

Op de kerstmarkt in Brussel zijn rond de 240 kramen. Er zijn vele optreden van artiesten en vele zangkoren die kerstliederen ten gehore brengen. Er is ook een grote schaatsbaan, een reuzenrad en diverse draaimolens. De kerstmarkt vindt plaats van 27 november 2009 t.m 2 januari 2010.

Kerstmarkten in Duitsland

Aken

Ook Aken is goed bereikbaar en ligt net over de grens. De kerstmarkt vindt plaats rondom het stadhuis van Aken en vindt plaats van 20 november t/m 23 december 2009.

Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund is vooral bekend om zijn vele kramen met handgemaakte kerstartikelen. Gewoon lekker struinen langs de kramen of genieten van een glaasje Glühwein. De kerstmarkt begint op 19 november en eindigt op 23 december 2009.

Düsseldorf

Ook in Düsseldorf vindt elk jaar een gezellige kerstmarkt plaats. Rond de bekende Köningsallee staan meer dan 250 kramen met kerstartikelen. Tevens is er dit jaar voor het eerst een grote ijsbaan waarop je heerlijk kunt schaatsen. Hiervoor hoeft niet te worden betaald. Deze kerstmarkt wordt gehouden van 19 november t/m 23 december 2009.

Keulen

Op de kerstmarkt in Keulen zijn meer dan 18 kraampjes. Deze kerstmarkt vindt plaats van 23 november t/m 23 december 2009.

Oberhausen

De kerstmarkt in Oberhausen ligt vlak voor het winkelcentrum CentrO en heeft meer dan 150 kraampjes. De kerstmarkt vindt plaats van 19 november t/m 23 december 2009.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden