Talentenjachten 2010 - 2011

Inleiding

Het is opvallend hoeveel talentenjachten er zijn in 2010 / 2011. Aan het begin van 2010 werd X Factor uitgezonden, waren Popstars en Op Zoek Naar Mary Poppins net afgelopen en waren er al voorstukjes te zien van Holland’s Got Talent en The Voice Of Holland. De laatste tijd zijn er dus erg veel talentenjachten die gebaseerd zijn op zang en dans. En telkens wordt weer duidelijk dat er onwijs veel talenten in Nederland rondlopen.

Popstars

In augustus is er weer een nieuw seizoen Popstars gestart. De winnaar van het vorige seizoen, seizoen 2, is Wesley Klein. Deze titel kreeg hij op 29 januari 2010. En dat terwijl het nieuwe seizoen al op 9 juli 2010 werd uitgezonden. De jury is anders samengesteld als de seizoenen 1 en 2. Henkjan Smits en Maurice Wijnen hebben tot nu toe alle drie de seizoenen gejureerd, Patricia Paay de eerste twee seizoenen en Marc-Marie Huijbregts en Simone Walraven jureerden voor het eerst in seizoen 3. De winnaar van seizoen 3 is Dean Saunders, de broer van The Voice-winnaar Ben Saunders. De presentatie werd in seizoen 1 en 2 verzorgd door Nance Coolen en Gerard Joling en in seizoen 3 door Nance Coolen en Tooske Ragas. "Vrijdagavond = Popstarsavond", zo luidt de slogan.

Holland’s Got Talent

Holland’s Got Talent is nog niet heel lang geleden afgelopen. Sinds 10 september 2010 kan de operazanger Martin Hurkens zich de winnaar noemen van het programma. HGT was elke vrijdagavond om 20:30 uur te zien op RTL4. SBS6 heeft twee seizoenen van het programma uitgezonden, maar RTL4 nam het over. 2.588.000 kijkers hebben de finale gezien. Dit zijn bijna 1,2 miljoen meer kijkers dan toen het programma nog te zien was op SBS6.

X Factor

X Factor is ook nog niet zo lang geleden afgelopen. Op 29 mei 2010 won Jaap Reesema met 51% van de stemmen. Zijn eerste single ‘Don’t Stop Believin’’ is niet echt een grote hit geworden, maar hij is een goede zanger en laat vast meer van zich horen. Op vrijdag 28 januari is het nieuwe seizoen van X factor van start gegaan.

My Name Is …

Na een daverend succes van My Name Is Michael, waar op 6 februari 2010 de finale van te zien was, volgde er My Name Is … . Dit programma wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam en Fransesca Vanthielen. In de jury zitten Albert Verlinde, Erik de Zwart, Kathleen en Ronny Mosuse. In dit programma werden (net als in My Name Is Michael) talenten gezocht, jong en oud, die hun idool perfect na kunnen doen. De winnaar, de imitator van Amy Winehouse, krijgt een eigen theatershow in Nederland en België. My Name Is Michael was elke zaterdagavond om 20:00 uur te zien op RTL4. My Name Is … was elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op RTL4. SBS6 kwam ook vlak na de dood van Michael Jackson met het programma ‘Move Like Michael’.

Op Zoek Naar ...

Op Zoek Naar Evita is het eerste seizoen uit de reeks ‘Op Zoek Naar …’ dat uitgezonden wordt door de AVRO. Brigitte Heitzer is de winnaar van Op Zoek Naar Evita. Door het succes van dit programma heeft de AVRO besloten verder te gaan met deze reeks. Het tweede seizoen was Op Zoek Naar Joseph. De winnaar werd Freek Bartels. Hierna volgde nog Op Zoek Naar Mary Poppins en daar won Noortje Herlaar. Eind 2010 en januari en februari 2011 werd het vierde seizoen uitgezonden: ‘Op Zoek Naar Zorro’. De winnaar van dit seizoen is Tommie Christiaan. Op Zoek Naar Zorro werd elke zaterdag om 20:25 uur uitgezonden op Ned. 1.

So You Think You Can Dance

So You Think You Can Dance is een tv-programma dat al 3 seizoenen mee gaat. Vanaf 2008 is dit een goed bekeken programma. SYTYCD werd elke zondag om 20:00 uur op RTL5 uitgezonden.

The Voice Of Holland

The Voice Of Holland is een nieuw programma dat op 17 september 2010 voor het eerst werd uitgezonden. In de jury zit Nick en Simon, Angela Groothuizen, Roel Van Velzen en Jeroen van der Boom. Dit programma is anders dan ‘normale talentenjachten’ zoals X Factor en Popstars, want bij dit programma wordt alleen gelet op de stem. De juryleden zitten met hun rug naar de kandidaat toe. The Voice Of Holland werd elke vrijdagavond om 20:30 uitgezonden op RTL4. De winnaar van het eerste seizoen is Ben Saunders. Het is bekend geworden dat er in 2011 weer een nieuw seizoen van The Voice Of Holland komt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden