Meru National Park in Kenia

Meru National Park ligt ten oosten van Mount Kenia. Het ligt buiten de gebruikelijke toeristen route, echter het is de moeite van een bezoek echt waard.

Ligging

Het ligt aan weerzijden van de evenaar en varieert in hoogte van duizend meter in de heuvels aan de voet van het Nyambeni gebergte tot minder dan driehonderd meter aan de Tana rivier in het zuiden.

Bekendheid

Het park kreeg wereldfaam dankzij Joy Adamson's boek Born Free (wilde haren), het verhaal van Elsa de leeuwin die weer in de vrije natuur werd uitgezet.

Fauna van Meru National Park

Er is veel te zien in Meru National Park, er zijn weinig toeristen en als je er vroeg in de ochtend ben zijn de dieren goed te zien.

Grevy zebra's
Netgiraffen
Spiesbokken
Afrikaanse buffels
Allerlei soorten bokken en antilopes
Olifanten
Nijlpaarden
Krokodillen
Apen
Knobbelzwijnen
Struisvogels
Olifanten
Grote katachtigen, deze zijn talrijk maar moeilijk te zien vanwege het hoge gras
Veel vogels 1/3 van de 1068 vogels in kenia zijn hier te zien

Woeste wildernis

De vergezichten in Meru National Park zijn schilderachtig. Blauwe luchten, witte wolken, zon die achter het Nyambeni gebergte staat, besneeuwde bergtoppen van Mount Kenia. Het park wordt in twee stukken gedeeld door de rivier, aan de ene kant is het droog, en andere kant is het natter met moerassen waar de buffels graag een bad nemen.

Bereikbaarheid

Per auto:
Vanuit Nairobi, via Nanyuki, op deze weg is het vrij rustig en bij goed weer heb je een mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Mount Kenia. Dit is de zonnige, drogere kant van Mount Kenia.
Vanuit Nairobi, via Embu. Dit is een spectaculaire weg met veel prachtige valleien waar bananen en thee worden verbouwd, dit is de natte,groene kant van Mount Kenia. Beide wegen komen uit in Meru stad, vanuit hier is het nog 78 kilometer naar de Murera gate van het Meru National Park.
Per vliegtuig:
Vanuit Nairobi kan je direct vliegen op Meru National park, dan landt je midden in het park waar een kleine airstrip is.

Accomodatie

In Meru stad zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden. De gemiddelde prijs van een hotel is ksh 2500 per nacht. In Meru heb je ook genoeg restaurants, waar je voor heel weinig geld heerlijk Keniaans kan eten.
In Meru National Park kan je overnachten. Er zijn 2 lodges, Elsa's kopje lodge en Leopard Rock lodge. Hier betaal je al snel usd 800 per nacht.Het is ook mogelijk om er te kamperen, vlakbij de murera gate.

Entree

De entree prijs voor Meru National Park is usd 50 (per 1.05.11). Je kunt ook in ksh betalen dan kost het ongeveer ksh 4200 per persoon. Voor de auto moet apart betaald worden. Je kan het park in met een normale auto, alleen voor de plek waar de neushoorns zijn heb je wel een 4wd nodig. Als je op eigen gelegenheid gaat vergeet niet proviand mee te nemen, want in het park zelf kan je niets kopen. In Meru stad zijn een paar grote supermarkten waar je proviand in kan slaan.

Nabij gelegen parken

Lewa Wildlife Conservancy
Samburu & buffalo springs National Reserves
Shaba National Reserve
Mount Kenia National Park
Aberdare National Park

Links

http://www.kws.org/
http://www.leopardmico.com/
http://www.elsaskopje.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Meru,_Kenya


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden