Goedkoop logeren in Japan

Op reis naar Japan

Japan, ook gekend onder de naam "Het land van de reizende zon".  Hoewel Japan een aanrader is om te bezoeken heeft

Japan echter niet zoveel toeristen als pakweg China of andere bekende landen van Azië.  Waarom? Wel Japan is niet uit op massatoerisme en volgens veel mensen is Japan heel duur. Hoewel dat heel goed kan meevallen, daar leest u verder meer over.

Logeren in Japan

Als we het budget voor een Japan reis gaan bekijken stellen we vast dat de grootste hap uit het budget gaat naar logeren.  Aangezien Japan een westers land is zijn de prijzen ongeveer van toepassing zoals bij ons. Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn om hierop te besparen. We overlopen even de verschillende mogelijkheden om te overnachten in Japan.

Internationale hotelketens:

Onder deze spreken we van westerse hotelketens zoals Hilton, Prince hotel, etc... Hier variëren de prijzen van 150 € tot 500 € per nacht. Weliswaar hebben deze hotels prachtig uitzicht op de skyline van Tokyo of andere steden.  De gemiddelde reiziger die zich aan een paar weken Japan waagt zal hier meestal niet in terecht komen, aangezien deze hotels het budget de hoogte injagen.

Japanse Business hotels:

Dit zijn ketens meestal van Japanse origine welke over het volledige land te vinden zijn. Hier betaald u modale prijzen van ongeveer 60 € per nacht per kamer en meestal is daar een ontbijt inbegrepen. Een van de gekende keten is toyoko-inn keten.

Ryokan (of Japans hotel):

Deze zijn een aanrader om toch minimaal éénmaal te blijven overnachten. Dit zijn typische Japanse hotels of kamers bij een familie. Hier slaapt u effectief op een tatami en futon. Dit moet je meemaken, ook de ontvangst zijn echt kenmerkend Japans. Meestal is hier het ontbijt en 1 maaltijd (avondmaal) inbegrepen. Hier eet u ook echt zoals de Japanners dit doen, op de knieën op de grond met de verschillende gerechten. De prijzen variëren hier snel van 70 € tot 150 € per nacht per kamer.

Overnachten in een tempel:

Ja inderdaad u leest het goed, in Japan kan u overnachten in een tempel.  Wanneer u Japan bezoekt dan is het zeker en vast aan te raden om dit mee te nemen. Dit is iets exclusief wat u waarschijnlijk nooit meer zal doen. U meldt u aan bij de tempel voor 16 of 17 uur en krijgt 's avonds een avondmaal (vegetarisch) en indien u dat wenst kan u 's morgens het gebed ritueel meemaken.  U hebt meestal vrije toegang tot de prachtige privé tuinen van de tempel.  Prijs tussen de 150€ en 250 € per nacht voor 2 personen.

Overnachten in een minshuku:

Dit zijn de vriendelijke en kleine familiehotels. Hier wordt u ontvangen door de familie alsook het ontbijt of avondmaal is samen met de familie.  Dit is wel een aanrader om zo kennis te maken met de Japanse cultuur.  Hier variëren de prijzen tussen de 60 € a 100 € per nacht per kamer. (meestal ontbijt en/of avondmaal inbegrepen)

Jeugdhotels:

Ook wel hostels genoemd, deze zijn zoals overal in de wereld ook in Japan aanwezig.  Indien u low-budget reist is dit een goede oplossing.  Meestal bevinden deze jeugdhotels in de goede omgeving van de steden of belangrijke delen van een stad.  Hier variëren de prijzen tussen de 30 € per persoon per nacht tot 60 € per kamer per nacht (2 pers).

Internetcafés:

Inderdaad in Japan zijn massaal veel internetcafés. In deze gelegenheden kan u uw bank + computer huren voor 1 nacht en soms kan u er zelf gratis douchen. Wanneer u uw slaapzak meeneemt kan u er overnachten op de bank voor een periode van 12 uur. Dit is vrij goedkoop ongeveer 15 a 20 € voor 12 uur (meestal douchen inbegrepen).  U moet soms wel een beetje zoeken in welke internetcafés dit mogelijk is. Dit is een mogelijkheid voor de super low-budget traveller.

Slot

Ik hoop U op deze manier wat ingelicht te hebben wanneer u een reis naar Japan zou overwegen. Ik kan U zeggen dat Japan een prachtig land is, en wanneer u in de mogelijkheid bent u dit zeker moet aandoen.  Via deze weg probeer ik duidelijkheid te scheppen over de verschillende mogelijkheden om te logeren in Japan.

Veel succes en misschien tot in Japan

==

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden