Vakantie in Denemarken

Inleiding

Denemarken bestaat uit Jutland en de eilanden Seeland, Lolland, Mon, Bornhom en Funen. Het landschap van Denemarken is zeer afwisselend. Het landschap kenmerkt zich door mooie heuvels met uitgestrekte bossen, helderblauwe meren, een kustlijn met mooie stranden, fjorden en duinen. Uit de tijd van de Vikingen stammen veel nederzettingen. Je vindt in Denemarken veel oude kastelen en landgoederen. Het is een fijn land om met kinderen op vakantie te gaan, ook omdat het niet al te ver rijden is.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Kopenhagen ligt op het eiland Seeland. Tegenwoordig is Kopenhagen door middel van een brug en tunnel verbonden met de Zweedse stad Malmö en kan met zo binnen drie kwartier Malmö binnen rijden. Kopenhagen is tevens de grootste stad van heel Scandinavië. Het heeft een gezellig centrum met grote brede winkelstraten. Er zijn heel veel restaurants en uitgaansgelegenheden zoals disco’s, barretjes en theaters. Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Kopenhagen. Iedereen kent toch de Kleine Zeemeermin, het beroemde beeldje in de haven van Kopenhagen. Dit beeldje trekt jaarlijks dan ook vele bezoekers. Maar er is veel meer te zien in Kopenhagen. Wat te denken van
 • de mooie gekleurde huisjes
 • de gezellige haven
 • Tivoli, het bekende pretpark
 • Paleis Amalienborg met het wisselen van de wacht

Ribe

Het plaatsje Ribe is de oudste stad van Denemarken. Ribe ligt in Zuid-Jutland. Het plaatsje zelf kent vele musea en ademt nog de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Een aanrader om te bezoeken is het Vikingencentrum. In dit centrum kun je zien hoe de Vikingen hebben geleefd in een compleet nagemaakte Vikingstad. Niet alleen het stadje zelf maar ook de natuur rondom Ribe met weidse vergezichten is prachtig. Ribe is ook een prima plek om te verblijven om verschillende uitstapjes in de omgeving te maken, zoals Legoland dat niet al te ver weg ligt.

Legoland

Het pretpark Legoland ligt in West-Jutland in Denemarken en is een waar paradijs voor kinderen maar ook volwassenen vinden het leuk. Het park is opgebouwd uit 50 miljoen Lego steentjes en Legoland is ongeveer zo groot als 15 voetbalvelden bij elkaar. Je vindt in Legoland niet alleen legobouwwerken die over Denemarken gaan, maar ook van andere dingen uit de wereld, bijvoorbeeld Mount Rushmore. Je kan niet alleen lego bewonderen in Legoland maar je kunt ook zelf met lego spelen. Tevens is het mogelijk om in Legoland te overnachten.

Diversen

Denemarken heeft eigenlijk te veel om op te noemen en er is zoveel om naar toe te gaan. Bijvoorbeeld
 • Het plaatsje Esjberg met de langste winkelstraat van Denemarken
 • De burcht van Koning Blauwtand in Trellerborg
 • Het plaatsje Jelling met al zijn historie
 • Het leeuwenpark in het plaatsje Givskud
 • Kalkgrotten van Daugbjerg
 • Natuurpark Kongenshus Midepark bij het plaatsje Viborg
 • Dyrehavsbakken, het oudste pretpark van Europa
 • Joboland in Bornholm, een pretpark en dierentuin en waterspeelpark in één.

Accommodaties

Er zijn genoeg accomodaties in Denemarken. Te denken valt aan hotels, campings, jeugdherbergen en vakantieparken. De meeste toeristen in Denemarken verblijven echter in vakantiehuizen. Daar zijn er echt duizenden van in Denemarken. Denemarken is te bereiken per vliegtuig maar is ook goed aan te rijden.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden