Vakantie in Roelofarendsveen

Inleiding

Vakantie in Roelofarendsveen staat garant voor een aktieve vakantie. De watersport neemt hierbij een grote plaats in. Dat is niet zo gek want dit dorp in de gemeente Kaag en Braassem ligt aan het Braassemermeer. Daarnaast neemt het fietsen en wandelen een mooie tweede plaats in. Op een mooie zomerse dag is het dan ook een drukte van belang op het water en de weg.

Watersport

Aan het Braassemermeer liggen diverse jachthavens. De watersport trekt ieder jaar veel toerisme. Met de eigen boot er op uit trekken is het meest geliefd maar wie een boot wil huren kan ook prima terecht bij de 19 verhuuradressen. De adressen liggen verspreid in de gemeente Kaag en Braassem. Van sloep tot kano. Er zijn prachtige routes te varen. Neem uw camera mee want er zijn prachtige vergezichten.

Ieder jaar wordt de paasregatta gehouden. Dit jaar is de 25e editie gevaren. Watersportvereniging Braassemermeer organiseert elk jaar dit evenement samen met de Optimist Club Nederland. Dit evenement trekt jonge zeilers aan uit meer dan 10 landen. De wedstrijd wordt gehouden in weer en wind en een spektakel om te zien.

Voor de kano en roeiboten liefhebbers zijn er prachtige routes in de polders die achter het dorp liggen. Een historievol kassengebied dat op het punt staat gedeeltelijk te verdwijnen. Dit gebied moet plaatsmaken voor woningen. Dit unieke gebied in de kraamkamer voor vele watervogels. Houdt u van rust dan is dit een ideaal vakantieoord.

Waterskiën is ook mogelijk. Er zijn in Kaag en Braassem snelvaargebieden. Dit zijn gebieden waar het varen op vol vermogen is toegestaan. Het lastige is meestal dat u hiervoor een vergunning nodig heeft. Meldt u aan bij de waterski scholen. Daar hebben zij de nodige vergunningen al voor u. Niets staat dan het waterskiën in de weg.

Fietsen

Nederland telt steeds meer elektrische fietsen. Neem uw fiets mee en geniet van de vele tochten. Op het gemeentehuis kunt u de gratis Fietsplanner halen. Dit is een mooi boekje met diverse prachtige fietsroutes in en om de gemeente. BV de molens en plassenroutes. Rustieke fietstochten langs de historische kerken en monumenten die de gemeente rijk is. Langs de diverse routes kunt u voor een versnapering altijd terecht bij sfeervolle en historische eetgelegenheden. Bijvoorbeeld bij Café “de Haven” anno 1876 of café “de Vergulde Vos”uit 1615. Maar ook de moderne cafés zijn er volop. ’t Veen Eten en Drinken staat zelfs nr. 14 in de terras top 100.

Wandelen

Ook de wandelaar komt ook in deze gemeente volop aan zijn trekken. Het gebied ligt in het Groene Hart. En dat zult u weten ook. De diverse dorpen zijn omzoomd door weilanden die doorkruist worden door polderslootjes. De molens langs de routes kunt u bezoeken. Op de routes liggen de kaasboerderijen en de veehouderijen willen u graag als geïnteresseerde bezoeker te woord staan. In de fietstas een picknick om te genieten.

Skaten

Als zomertraining op het schaats seizoen, maar ook voor het heerlijk rollen voor eigen plezier. 2 Prachtige beschreven routes liggen voor u klaar. Bekijk rollend de HSL en de A4. De pas vernieuwt aangelegde fietspaden garanderen u een probleemloze route.

Conclusie

Niets staat een sportieve vakantie in de weg. Roelofarendsveen met zijn omliggende dorpen zorgen voor een ontspannen vakantie en geven u een welkom gevoel. Tot ziens.