Wonen op Aruba

Inleiding

Bent u geinteresseerd om (tijdelijk of definitief) naar Aruba te verhuizen? Hieronder kunt u vinden hoe u het beste een geschikte woning kan vinden op Aruba. Vaak is op internet zoeken een goede optie, maar wegens gebrek aan goede informatie over woningen is het aan te raden om de huizenmarkt op locatie te verkennen, zonder van te voren enige verplichtingen aan te gaan. (Vaak wordt op internet gevraagd om een woon contract voor bepaalde tijd te tekenen, vaak een periode van minimaal 6 maanden)

Stappen

Wanneer je op Aruba aan komt is het een optie om voor een aantal nachten te verblijven bij Perle d'Or, Blue Village of gewoon in een lekker luxe hotel zoals het Renaissance. Dit zijn accomodaties waar vooral veel stagiaires wonen. Ben je zelf stagiaire dan zijn deze plekken ideaal om snel veel mensen te leren kennen. De huur is hier gemiddeld AFL 700 per maand.
Voor mensen die zoeken naar een woning voor een langere tijd of gewoonweg meer prive: wanneer je eenmaal op Aruba bent is het erg gemakkelijk om snel een woning te vinden. Er zijn veel appartementen en studio's beschikbaar. Probeer iets te vinden in Noord, dit is een van de betere omgevingen van Aruba: dichtbij de stranden, hotels en uitgaansleven. Appartementen en studio's zijn vaak redelijk goedkoop om te huren. Voor AFL 800-1200 zijn veel appartementen te huur om met 2 personen te wonen. Heeft u kinderen dan zijn de kosten voor een gezinswoning gemiddeld tussen de AFL 1500-2000 per maand.

Houd er rekening mee dat, ondanks de korte afstanden, een auto op Aruba een must is. De wegen hebben geen fietspaden. Het rijden van een scooter en brommer is erg gevaarlijk en lopen is gezien de warmte niet echt aan te raden. Je kan een auto huren voor ongeveer AFL 600 - 800 per maand, of een auto kopen voor AFL 2000-... Als je een auto koopt, laat je dan vooral goed adviseren door iemand die er verstand van heeft. Veel auto's worden verkocht met mankementen, een jaarlijkse keuring op Aruba is niet veel meer dan het controlen van de gordels, de banden en de remmen. Als de auto rijdt dan wordt hij veelal goed gekeurd. Bij het kopen van een auto is afdingen normaal, als je een bod doet op een auto dan vinden mensen het normaal als je minstens AFL500 onder de vraagprijs gaat zitten.

Een goede website voor het zoeken naar auto's en appartementen is Appartementen op Aruba

Tips

Links