Vakantie op Madeira

Inleiding

Het eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan. Madeira behoort tot Portugal. De oppervlakte van Madeira is 740 km2. Het klimaat op Madeira is gunstig, het eiland heeft warme zomers en milde winters. Madeira is ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het landschap van Madeira bestaat dan ook uit steile rotsen, grote bergketens, watervallen en diepe dalen. Madeira is rechtstreeks per chartervlucht te bereiken. Het vliegveld ligt in Santa Cruz, vlakbij Fuchal.

De hoogtepunten van Madeira op een rij.

Fuchal

Het plaatsje Fuchal ligt aan de zuidkant van Madeira. Het heeft ongeveer 120.000 inwoners. Fuchal heeft een leuk centrum en een gezellige haven. De haven van Fuchal is vrij groot en diverse cruiseschepen meren daar aan. Fuchal heeft vele winkelstraten, restaurants en barretjes. Fuchal kent verschillende bezienswaardigheden. Een voorbeeld daarvan is de kathedraal. Deze kathedraal is het oudste gebouw van heel Madeira en zeker een bezoek waard. Er zijn ook verschillende musea in Fuchal zoals het museum over de suikerrietplantages die hier vroeger gevestigd waren en het museum de Arte Sacra. Ook zijn hier veel botanische tuinen te bezichtigen.Wat ook heel leuk is om te bezoeken is de Mercado dos Lauradores, oftewel de markt van Fuchal. Hier wordt groente, fruit en vis verkocht.

Monte

Vanuit Fuchal kan je de kabelbaan nemen naar Monte. Vervolgens is het mogelijk om in een tobogan, dat is een rieten mand op skilatten die wordt bestuurd door een man af te dalen door de straten van Monte. De afdaling duurt ongeveer 2 kilometer.

Sao Vicente

Sao Vicente is een plaatsje gelegen aan de noordkust van Madeira. Het is rustig gelegen en heeft een overweldigende matuur. De grotten van Sao Vicente zijn zeker een bezoekje waard.

Tuinen van Madeira

Niet voor niets wordt Madeira het bloemeneiland of de drijvende tuin genoemd. Er zijn op Madeira heel veel botanische tuinen die bezocht kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is de Jardim Botanica in Fuchal. Op Madeira zijn 760 verschillende plantensoorten, heel veel bloemen en laurierbomen. Om al deze bloemen en planten te voorzien van water zijn er op Madeira levadas gemaakt. Dit zijn irrigatiekanalen die over het gehele eiland lopen. Het water dat door deze kanalen loopt komt vanaf grote bassins hoog gelegen in de bergen. Naast de meeste levadas zijn voetpaden gemaakt. Deze zijn gemaakt voor onderhoudswerkzaamheden aan de levadas. Tegenwoordig worden door wandelaars veel van deze paden gebruik gemaakReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden