Toeristische attracties Aruba

INLEIDING

WijzigenVerwijderenmove

Aruba, wie kent het niet. Het heerlijke eilandje in de caribische zee. Je kunt natuurlijk de hele vakantie doorbrengen aan het strand, maar er zijn genoeg andere bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn. In dit artikel vind je een opsomming van de mooiste plekjes op Aruba die je zeker een keertje moet bekijken.

NATURAL BRIDGE

Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens van gehoord. Het wás de langste natuurlijke brug van het Caribisch gebied, maar helaas is hij in 2005 ingestort. Zoals de brug gemaakt is door de natuur, is hij waarschijnlijk ook weer ten onder gegaan. Door de eroderende werking van de zee is hij bezweken onder zijn eigen gewicht. Maar gelukkig is er naast de originele nog een klein natuurlijk bruggetje te zien.

NATURAL POOL

Iets verderop vinden we de Natural Pool. Het bevind zich aan de ruwe kant van het eiland, waar je normaliter niet kunt zwemmen in de zee. Maar door de opstelling van de rotsen is er een afgeschermd zwembad ontstaan die steeds wordt gevuld met zeewater.

NATIONAL PARK ARIKOK

Ongeveer 25% van het eiland word door het park in beslag genomen. Je bent dus wel even zoet voordat je alles hebt gezien. In het park kun je goed flora en fauna van aruba zien. De divi divi bomen, de vogels leguanen en nog veel meer. Ook staat er in het park nog een zogeheten 'Cunucu' huis gemaakt van gras en modder. Je vind er ook hele oude muurschilderingen van de Arawak indianen. Als je naar het park gaat is het aan te raden om met een jeep te gaan. Er zijn goede wegen aanwezig, maar het is natuurlijk altijd leuk om hier een beetje van af te wijken.

CALIFORNIA LIGHTHOUSE

De vuurtoren van Aruba staat op de punt van het eiland. Helaas is het niet meer mogelijk om de toren te betreden, maar ook vanaf de grond heb je er een schitterend uitzicht over het eiland. Als je iets verder gaat, in de prachtige witte duinen terecht met een fantastisch uitzicht op de ruwe zee.

DE HOOIBERG

Nee, geen echte hooiberg maar zo wordt deze 165 meter hoge heuvel genoemd. Als je zin hebt in een uitdaging dan kun je via de 562 betonnen treden naar boven gaan. Als het helder weer is, dan kun je Venezuela zien.

DE OUDE MOLEN

Als je dan echt Nederland zo mist dan kun je een bezoekje brengen aan de oude molen. Deze molen is in 1804 in Nederland gebouwt, en toen stukje voor stukje naar Aruba verscheept. Tegenwoordig zit er in de molen een restaurant.

QUADIRIKI GROTTEN

Nog een restant van de Arawak Indianen. De grotten zitten in een kalkstenen klif en zijn werkelijk een fantastisch schouwspel. Er is wel een zaklamp nodig om alles goed te kunnen bekijken, maar die kan eventueel ook gehuurd worden bij de grotten.

SLOTWOORD

Deze attracties zijn zeker de moeite waard om te bekijken als je op vakantie bent op Aruba. Zorg er altijd wel voor dat je water bij je hebt. Je vind overal een boel kraampjes bij de locaties, maar je weet maar nooit of je auto pech krijgt ofzo. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dan is water dus echt wel iets wat je bij deze temperaturen nodig hebt.

Kijk ook eens hier, en ontdek de mooiste duik locaties om scheeps- en vliegtuigwrakken te bekijken.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden