Tips voor het reizen naar Suriname

Tips voor het reizen naar Suriname

Als u van plan bent om naar Suriname te reizen, is dit artikel geschikt voor u. In dit artikel zal ik alle bezienswaardigheden, geschiedenis en tips voor het reizen naar Suriname beschrijven.

Geschiedenis

Suriname is een oude kolonie van Nederland. Vroeger had Nederland veel plantages in Suriname, zoals cacao, suiker, tabak en koffieplantages. De slaven werkten op de plantages, die uit Afrika werden ingevoerd. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 werden er arbeiders uit Java (Indonesië) en India gehaald. Sinds 25 november 1975 is Suriname onafhankelijk. Suriname heeft ongeveer 400.000 inwoners. Het merendeel van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud. Suriname heeft een diversiteit aan culturen. Er wonen hindoestanen, creolen, javanen, indianen, chinezen, libanezen, boeroe's (boeren uit Nederland die er tijden wonen) en joden.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo, deze stad staat op de werelderfgoedlijst. In het centrum van Paramaribo staat de grootste en hoogste kerk van heel Zuid-Amerika. In 2009 is deze kathedraal helemaal gerenoveerd. Deze kerk is aan te raden om te bezoeken.

Aan de waterkant van Paramaribo staat Fort Zeelandia, dit werd vroeger gebruikt als fort. En staat ook bekend als het fort waar de 'decembermoorden' zijn gepleegd. Nu is het een museum. Op dit moment kunt u het nog bezoeken, maar de huidige president Bouterse wil het fort gebruiken voor de regering. Het is nog niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Suriname staat bekend om zijn mooie natuur, het is dan ook zeker aan te raden om een jungletour te doen. Er zijn verschillende accommodaties in het binnenland, zoals Awarradam, Palumeu en Raleighvallen etc. Awarradam is een dorp dat aan een aftakking van de Boven Surinamerivier ligt. In het dorpje wonen boslandcreolen, die op traditionele wijze leven. Palumeu ligt dichtbij het gelijknamige dorp Palumeu, een indianendorp dat aan Boven Tapanahonyrivier ligt. Raleighvallen ligt dichtbij de Voltzberg, een van de hoogste bergen van Suriname. Als u naar de Raleighvallen gaat kunt u een jungletocht maken en de Voltzberg beklimmen. U moet er wel aan denken dat deze accommodaties voor Nederlandse begrippen primitief zijn en de sanitaire voorzieningen matig zijn. Maar als u van natuur en avontuur houdt is het zeker aan te raden!           

U kunt ook de reuzenschildpadden bezichtigen. Dit kunt u doen door naar Galibi te reizen. Dit indianendorp  ligt aan Marrowijnerivier, aan de overkant van Galibi ligt Frans-Guyana. 

De bovengenoemde tours zijn allemaal meerdaagsetours. U kunt er ook voor kiezen om een dagtrip naar Brownsberg te maken. Dit is een beschermd natuurgebied in Suriname. U kunt hier de brulapen zien en er vliegen veel Morpho's, dat zijn grote blauwe vlinders. U kunt een wandeling maken naar de watervallen, het water hiervan is schoon en helder en kunt u zo drinken!

Suriname staat bekend om de oude plantages, het is dan ook zeker de moeite waard om een tocht te maken door Commewijne, dit is een district waar zich veel oude plantages bevinden. U kunt ervoor kiezen dit op de fiets te doen.

Verblijf

U kunt verblijven in een van de hotels of appartementen in Paramaribo. Het bekendste hotel is Torarica, deze ligt aan de Surinamerivier en midden in het centrum. Voor een verblijf in een appartement kunt u kiezen voor de Kolibrie, deze ligt ook in het centrum en beschikt over een zwembad.

Suriname is een prachtig land met mooie natuur en veel verschillende culturen, ook het eten is heerlijk. U moet alleen wel in uw achterhoofd houden dat het een ontwikkelingsland is. Het is aan te raden vaccinaties te halen en u goed te beschermen tegen de muggen.