Philadelphia de stad die ook Philly wordt genoemd

Waar komt de naam van Philadelphia vandaan?

Filadelfia was ooit een stad in het oude Turkije die in het bijbelboek "de Openbaring van Johannes" voorkomt. De stad heet nu Alaşehir. De naam Philadelphia betekent in het Grieks "broederliefde". Het huidige Philadelphia wordt in de volksmond Philly genoemd. Philly, het is een populaire bijnaam. Je komt de bijnaam Philly overal tegen. Philly.com heeft als ondertitel "Anything & everything Philly". Dus als je van alles over Philadelphia wilt weten is dat DE website waar je moet zijn.

Philly

Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania (PA) en is in 1681 gesticht door William Penn. De stad is tien jaar lang hoofdstad van de Verenigde Staten geweest van 1790-1800. Nu is het de vijfde grote stad van de Verenigde Staten. Niet alleen de stad Philadelphia heeft een bijnaam, ook de staat Pennsylvania heeft er een, "The Keystone State". Philly is welliswaar de grootste stad in Pennsylvania, maar niet de hoofdstad. De hoofdstad van Pennsylvania is Harrisburg.

De districten binnen Philadelphia

  • Het University City District
  • Het Rittenhouse Square District. Met als middelpunt het Rittenhouse Square.
  • Het Washington Square District. Met als middelpunt het Washington Square.
  • Historic Waterfront District. Ligt aan de Deleware River.
  • Old City Cultural District. Ligt ook aan de Deleware River.
  • Convention Center District. Waar je het Convention Centre kunt vinden.
  • Parkway Museums District. Met onder andere de Pennsylvania Academy of the Fine Arts.

De eerste kennismaking

Als je Philadelphia voor het eerst binnenrijdt kom je onder de indruk van indrukwekkende skyline en je wilt er zo snel mogelijk zijn. Eenmaal in de binnenstad aangekomen waan je je in haar grote zus New York. Wolkenkrabbers overal om je heen. Vergeet niet een plattegrond mee te nemen, want als je eenmaal in aan het wandelen bent, kan je snel de weg kwijt raken. Kijk maar eens naar het stratenplan van Philly op Google Maps of op een andere plaats op het internet.

Cultuur in Philadelphia

Als je van museumbezoek houdt, kan je in Philadelphia je hart ophalen. Je kunt er verschillende musea bezoeken. Ondermeer het Independence Seaport Museum met de permanente expositie "What float your boat?". Er is ook een museum dat aan Auguste Rodin, de Franse kunstenaar, is gewijd. Rodinmuseum.org geeft een overzicht van de collectie. Maar leuker is natuurlijk zelf te gaan kijken. Het Philadelphia Museum of Art is één van de grootste musea in de Verenigde Staten.

Voor je naar Philly reist, bezoek dan de website Visitphilly.com. Daar kan je alle informatie over de musea en andere bezienswaardigheden in Philadelphia vinden.

Een winkel die je niet mag overslaan

Ook al houd je niet van winkelen, als je ooit in Philly komt, dan mag je het warenhuis Macy's (1300, Marketstreet) niet overslaan. De winkel was de eerste in zijn soort en bestaat 100 jaar. Behalve dat er van alles en nog wat te koop is, is het in een prachtig gebouw gevestigd, het historische Wannemaker Building. Verder heeft het een enorme verrassing. Het grootste orgel ter wereld. Als je geluk hebt wordt het op het moment van je bezoek bespeeld.

Ten slotte

Veel liefde en plezier in de stad die "Broederliefde" heet!!