Wat zijn threenagers

Wat zijn threenagers

Van Dale heeft er een nieuw geleend woord bij: threenagers. Terwijl hun leeftijdsgenoten op de bank zitten met vrouw en eventueel kids, staan zij liever met hun hipste kleren te swingen in hun favoriete café, met iPhone in de binnenzak. Voorlopig dus nog geen huisje-boompje-beestje voor hen. Dit verschijnsel is niet landgebonden en wordt zeer ernstig genomen door marketeers. Het is namelijk een zeer interessante doelgroep: jong, vrij, met geld, in groepsverband, hip, nieuwsgierig en erbij willen horen. Dat is precies wat ze zoeken.

 

Wie zijn de threenagers

♦ Threenagers zijn jonge dertigers die zich (nog) tiener voelen en er zich naar gedragen.

♦ Ze hebben een (vaak drukke) job, staan financieel gedeeltelijk op eigen benen maar nemen nog geen verantwoordelijkheid.

♦ Deze ook wel 'overjaarse pubers' genoemd, staan ook allen op de sociale netwerksites als Facebook en Linkedin.

♦ MTV deed een onderzoek en stelde vast dat in Europa 1 op 8 dertigers tot de threenagers behoort. ♦ In hun schaarse vrije tijd denken ze maar aan één ding: lol maken. Dat doen ze dus door veel op stap te gaan maar ook door vrij veel spelletjes te spelen (Wii).

♦ De keerzijde van de medaille: er wordt hen een gebrek aan verantwoordelijkheid verweten.

♦ Voor de marketeers zijn zij gemiddeld 34 jaar en de 'Gouden Jeugd'.

♦ Threenagers hebben wel degelijk potentieel: ze verdienen genoeg, hebben spaargeld en een eigen stekje.

♦ Kopieergedrag is ook eigen aan de threenager: ze kijken naar de jongeren (zeg maar teenagers) voor wat betreft keuze van merken, kleding en technologische snufjes.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden